(CR) Un escape-room sobre el sentit de la vida, les emocions i la Bíblia o la mirada social de la Fratelli Tutti són alguns dels tallers que proposa la XVIa Jornada de Mestres i Professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya i Andorra. Sota el lema 'AprendrEnsenyar. Treballem el nou currículum de Religió' se celebrarà aquest 30 d'abril al Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona. Per participar-hi cal inscriure's prèviament a través del web d'Escola Cristiana. El formulari es tancarà el 19 d'abril.
La jornada comptarà amb tres ponències sobre el currículum de religió i els principals trets definitoris i des de diverses perspectives. Els encarregats d'aquestes ponències que es realitzaran al matí seran la secretària de la comissió d'educació i cultura de la Conferència Episcopal Espanyola, Raquel Pérez; la mestre de religió al col·legi Lestonnac de Barcelona i docent a l'ISCREB i l'ISCR-Don Bosco Yolanda Otal; i el coordinador de l'àrea de teologia de Cristianisme i justícia, Manuel Andueza.
Els participants també podran escollir dos tallers curriculars i un de cultural de tot el ventall que ofereix la jornada. Havent participat de la trobada, es donarà un certificat d'assistència que pot comptabilitzar en les formacions de trenta hores que ofereixin els bisbats.
Una trobada que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), el Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i l'Institut Superior de Ciències de la Religió de Barcelona (ISCREB).
La Jornada de Mestres i Professors de Religió va néixer el curs 2007-2008 com un plantejament del SIERC. En aquell moment, els impulsors de la trobada van ser l'arquebisbe i responsable del SIERC Jaume Pujol i els delegats diocesans ajudats per una empresa de difusió. La del 2008 es va celebrar a Blanquerna -URL. Posteriorment, la jornada ha passejat per tot Catalunya "sempre amb tres objectius bàsics: compartir, formar-nos i celebrar", diuen des de la FECC. L'Escola Cristiana s'hi va incorporar plenament en la tercera edició.