Vés al contingut

(CR) Sant Adrià de Besòs té una llarga historia com a lloc de pas entre Barcelona i Badalona, les dues antigues ciutats de la zona. Josep Maria Monferrer, educador, no vol que aquesta història s'oblidi.

És per aquest motiu que ha escrit ‘La historia de Sant Adrià llegida des de la Mina’. Aquest llibre vol aportar una lectura de la seva història llegida des de la Mina, una zona convertida en perifèria de dues ciutats en permanent conflicte, on eren expulsats aquells que cap de les dues ciutats volia.

‘La historia de Sant Adrià llegida des de la Mina’ (Octaedro) consta de dues parts complementàries. La primera és un intent de rellegir la historia de Sant Adrià des del seu marge dret, des de la seva perifèria. La segona part és la recuperació del nucli rural, que va ser esborrat per les administracions per edificar el barri de la Mina, en un intent per eliminar el barraquisme, i va expropiar-lo i enderrocar-lo sense deixar-ne gairebé testimonis.

L’autor, Josep Maria Monferrer, és professor jubilat i va treballar d’educador a les escoles de La Mina durant més de 30 anys. Escolapi, viu al barri des que es va crear i, juntament amb altres companys i veïns, ha creat l’Arxiu Històric del Barri de la Mina i el Camp de la Bota. Aquest és el segon llibre sobre aquest espai i la seva història.

L'estiu passat, CatalunyaReligió.cat va entrevistar Monferrer en motiu de la publicació del primer llibre, "El camp de la Bota. Un espai, una història".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.