Vés al contingut
museu-montserrat-reobra-portes
Fotografia: Museu de Montserrat.

ABADIA DE MONTSERRATUn cop acabades les obres de renovació de la climatització de totes les sales d'exposició, el Museu de Montserrat (MDM) torna a obrir les seves portes. Paral·lelament, durant els dos mesos i mig en què ha estat tancat també s’han portat a terme millores per adequar els nous espais de sota la plaça de Santa Maria per a la futura ampliació del museu. L’horari de visita és l’habitual per aquesta època de l’any: de dilluns a diumenge, de 10 del matí a tres quarts de 6 de la tarda.

Des de dissabte 18 de març ja es poden tornar a veure les diferents col·leccions del museu. Una de les col·leccions és l’arqueologia de l’orient bíblic, amb el fons que va adquirir Bonaventura Ubach a començaments del segle XX durant els seus viatges per Terra Santa, Egipte, Síria i Iraq amb la finalitat d’il·lustrar la Bíblia.

Es tornarà a mostrar l’orfebreria, la pintura antiga, la pintura i l’escultura modernes, que inclouen una representació de l’impressionisme francès, a més d’obres de Rusiñol, Casas, dels germans Vayreda i l’escola d’Olot, entre molts d’altres. Les icones bizantines i eslaves de l’exposició Phos Hilaron, i la secció Nigra Sum, que conté la iconografia de la Mare de Déu de Montserrat; seran altres col·leccions possibles a visitar.

Més de 100 mil visitants a l'any

Després d'aquests dos mesos de parada, s'han incorporat algunes novetats a la col·lecció permanent, com el retorn de l’obra de Fortuny El venedor de tapissos. També s’ha incorporat un quadre d’un sensacional Tigre de Ramon Martí Alsina, dues taules romàniques del Retaule de Sant Blai, així com una Mare de Déu romànica restaurada recentment. A l’entrada, una escultura de Ricard Vaccaro dona la benvinguda als visitants.

El Museu de Montserrat, que va ser declarat d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, l’any 2006, és considerat com un dels referents museístics nacionals. Rep anualment més de 100 mil visitants. El museu del monestir incrementa els seus fons, que arriben a prop de 4 mil objectes, amb constants donacions de particulars i entitats privades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.