Vés al contingut
Autories
mudeu diocesà tarragona
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.

El Museu Diocesà de Tarragona ha finalitzat els treballs de museïtzació de les darreres sales que encara no havien estat renovades, corresponents a les èpoques del Renaixement, el Barroc i la contemporània. Així, amb aquesta darrera fase es clou el procés iniciat fa tres anys per a la reordenació i dignificació de les sales del Museu Diocesà, que ara presenten la cultura material i artística de l’Església de Tarragona seguint un relat diacrònic des de l’època paleocristiana fins als nostres dies.

Per a celebrar la finalització de la remodelació del Museu Diocesà, aquest dimarts dia 19 de novembre va tenir lloc una jornada de portes obertes per tal que tothom pogués visitar lliurement els espais del Museu. En total, més de 250 persones van gaudir de les cinc sales que ofereix el Museu Diocesà, una institució creada l’any 1914 per l’arquebisbe Antolín López Peláez, encara que els orígens de les col·leccions es remunten ja a mitjans del segle XIX.

El darrer espai que s’ha remodelat compta amb una selecció d’obres de Modest Gené, Ramon Ferran, Joan Curieses, Josep M. Rosselló i Josep Minguell, entre altres.

Actualment, el Museu Diocesà de Tarragona compta amb una col·lecció de gairebé 10.000 objectes procedents del Capítol Catedralici, de parròquies, de congregacions religioses i també de particulars. En destaquen objectes litúrgics dels segles VI i VII, talles dels segles XII i XIII, una important representació del Gòtic, amb pintura, escultura i orfebreria, obres de producció local del Renaixement i, pel que fa al Barroc, destaquen les obres de Lluís i Francesc Bonifàs i Massó.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.