Vés al contingut
PERE DAMIÀ
El monjo de Montserrat, Pere Damià

CR / ABADIA DE MONTSERRAT En la matinada del dia de Nadal va morir al Monestir de Montserrat el monjo Pere Damià Coral Sendrós, a l'edat de 82 anys. Va entrar al Monestir amb 46 anys i en 35 anys dedicant la seva vida a la comunitat, va col·laborar en diferents tasques comunitàries des de "l'amabilitat". La missa exequial presidida per l'Abat Manel Gasch s'ha celebrat el dia de Sant Esteve a l'Abadia.

“Pere Damià pertanyia a la generació que valorava conservar i col·leccionar”, ha dit Gasch a l’homilia de la missa exequial. “Fins a la seva mort, va ser el responsable de les col·leccions de segells, monedes i postals i va fer una feina pacient, senzilla i humil classificant i, donant, per tant valor, a totes les monedes estrangeres que els pelegrins deixaven a Montserrat”, ha explicat. Durant uns anys va viure a El Miracle, en una vida prop del camp i de la gent dels voltants, “de la qual sempre en va guardar un bon record; i també es va ocupar de la cuina i del refetor del monestir, un dels serveis importants perquè hi hagi pau en una comunitat”, ha afegit l'Abat.

"va fer una feina pacient, senzilla i humil"

Damià també havia estat moltes hores a la porteria del monestir acollint i responent els qui hi arribaven. “Ho feia amb amabilitat i era recordat per això: Sant Benet ens ensenya que en els hostes acollim Jesucrist mateix i que els hem de tractar amb humanitat”, ha recordat Gasch.

Biografia d'una vida al servei

Pere Damià va néixer a Vilanova i la Geltrú, on va viure uns primers anys plenament identificat amb la vida de la seva vil·la, la seva família, el treball a la fàbrica, fins i tot en la política, mostra de la seva preocupació pel país i per la seva gent. Als 46 anys va sentir la crida de viure la fe i l’amor a Jesucrist en la comunitat benedictina de Montserrat, a la qual va entrar el setembre de 1987 i va rebre el nom de Pere Damià. Acostumat al treball, de seguida va començar a col·laborar en diverses seccions del monestir, la infermeria i les col·leccions en les quals hi combinava algunes aficions personals. La seva tasca en la col·lecció de goigs del monestir el va portar a catalogar milers i milers d’exemplars.

Temàtica
Territori
Institucions
Tags
Persones

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.