Fundació Joan Maragall De què parlem quan diem populisme? Fins a quin punt el descrèdit de la política i de les institucions democràtiques en són la causa? Per què alguns populismes s’han apropiat d’una retòrica cristiana, buida de contingut? Aquestes i d’altres qüestions són les que s’aborden àmpliament en el número 273 de Qüestions. El nou número publicat per la Fundació Joan Maragall és un monogràfic que porta per títol Populismes.
Els autors, de diferents disciplines, que han col·laborat en aquest monogràfic reflexionen sobre aquest tema, amb articles que l’enfoquen des de la filosofia i la religió passant per la cultura i la sociologia.
Així mateix, s’hi publica una entrevista amb Tomáš Halík, capellà catòlic, filòsof i professor universitari que, durant el període comunista a Txecoslovàquia, fou ordenat sacerdot clandestinament. L’obituari d’aquest volum es dedica a Desmond Tutu, la lluita contra l’apartheid i el racisme del qual va ser una aportació cristiana contra la injustícia.
Com ja és costum, el volum s’inicia amb un apunt poètic que en aquest cas va a càrrec de Susanna Rafart.
“Un patrimoni cultural que convé mantenir”
Iniciada a Montserrat el 1958, Qüestions ha mantingut una continuïtat ininterrompuda durant seixanta-quatre anys. Amb aquesta tercera etapa s’adapta a les noves circumstàncies culturals d’un món complex, divers, plural i accelerat, per sintonitzar el millor possible amb els lectors potencials, per servir la seva curiositat cultural amb eficàcia, augmentar el ressò i la visibilitat de la revista, i convertir-la en una referència més influent i més àmpliament apreciada de l'humanisme cristià obert a l'actualitat i a la prospectiva de temes de futur. Aquesta revista, de periodicitat quadrimestral, és “un patrimoni cultural que convé mantenir amb el màxim rigor”, assegura la Fundació Joan Maragall.
Qüestions és una revista que es rep per subscripció i que es pot trobar a les llibreries.