(Jordi Llisterri –CR) Aquest dijous es farà el primer acte públic del Grup de Pensament Social Cristià (GRUPESC), recentment constituït per reflexionar, aprofundir i divulgar el pensament cristià sobre qüestions socials i veure com es pot aplicar. Un grup format i promogut per laics que vol recollir la Doctrina Social de l’Església però també el pensament d’inspiració cristiana de qualsevol confessió.
Així ho explica el promotor d’aquest grup, l’economista i exconseller de la Generalitat Ignasi Farreres: “El GRUPESC vol ser útil a la societat. Útil i necessari en el temps actuals. Amb el desfici de les finances que s’ha implantat al món, el pensament social cristià pot ser novament útil”.
El grup que s’articula al voltant d’una presidència compartida entre Josep Maria Cullell, Degà del Col.legi d’Auditors Internacional de la Prefectura d’Afers Econòmics de la Sant Seu; Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall; i el filòsof Francesc Torralba.
El primer acte tractarà del recent document del Consell Pontifici de Justícia i Pau “Per una reforma del sistema financer i monetari internacional en la perspectiva d’una autoritat pública amb competència universal”. Ignasi Farreres diu que han escollit aquest document perquè és “un pronunciament que respon a un sentiment expressat els darrers anys per persones de creences ben diverses. Molts pensadors i economistes fa anys que reclamen unes regles de joc i algun arbitratge en el món de les finances: no pot ser el campi qui pugui”.
També destaca la voluntat de col·laboració de ecumènica i interreligiosa del grup ja que “en l’aplicació del pensament social podem coincidir molt més que amb els debats sobre doctrina”.
La presentació del grup i el debat sobre la regulació del sistema financer es farà aquest dijous al Caixa Fòrum de Barcelona en un acte obert al públic. Hi intervindran els economistes Anton Gasol i Joaquim Muns i l’advocat Eduard Ibáñez.
Donen suport a aquest acte la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS, la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, el Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES), la Fundació Joan Maragall, Justícia i Pau de Barcelona, i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE).