Vés al contingut

(Laura Mor –CR) “Sortir de missa amb la fe enfortida per donar testimoni enmig del món”. Aquest és l'horitzó dels qui treballen perquè les celebracions dominicals siguin viscudes. Ho explica en aquesta entrevista en vídeo el director de la revista Missa Dominical, Xavier Aymerich. Dimecres el Centre de Pastoral Litúrgica commemora els 50 anys d'edició d'uns fulls que busquen dignificar el centre de la vida cristiana.

De tarannà pràctic, la publicació consta de formació, orientacions i notes sobre els textos bíblics, propostes d'homilies i suggeriments de pregàries. Són plecs deslligats, en format din A5, que inclouen material per quatre diumenges o festes i arriben a més de sis mil comunitats cristianes del nostre país. S'edita en català i en castellà. Aymerich, que és rector de la parròquia de Vilafranca del Penedès i delegat de pastoral litúrgica del Bisbat de Sant Feliu, explica en aquest vídeo l'estructura de la publicació i com s'utilitza en les celebracions de cada diumenge.

“El repte de Missa Dominical és adequar els materials i propostes a la realitat d'avui”, diu Aymerich. El context social i eclesial d'avui és ben diferent del moment en què va néixer la revista, l'any 1968, com a resposta a la reforma litúrgica. Llavors buscaven “la nova manera de celebrar l'eucaristia a partir del Concili Vaticà II”. El director de la revista subratlla que “la missa dominical és el centre de la vivència de la fe cristiana”. I per això convé cuidar la celebració: perquè “la gent pugui experimentar la presència de Déu en la pròpia vida” i sigui “tota la comunitat” qui hi participa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.