(Jordi Llisterri –CR) El Consell Evangèlic de Catalunya celebra 35 anys. I el seu repte de cara al futur és aconseguir més visibilitat de la comunitat protestant, un testimoni més explícit de Jesucrist, i més pregària per a la unitat de les diverses denominacions i esglésies cristianes. Així ho van presentar aquest dijous en un acte commemoratiu al CaixaForum de Barcelona. La celebració es va fer amb una actuació única a Barcelona de la cantant nord-americà Steve Green, autor de referència de la música cristiana protestant.
La celebració dels 35 anys també va tenir una part institucional amb la participació de la Consellera de Governació Meritxell Borràs. "L'administració és aconfessional, però té el deure de col·laborar amb les institucions religioses", va dir Borràs per defensar la relació que ha mantingut el Consell Evangèlic de Catalunya amb la Direcció General d'Afers Religiosos des dels seus inicis amb Ignasi Garcia i Clavel al capdavant. En el cas dels protestants, per ser la segona confessió del país.
"Compartim un objectiu: mantenir-se al costat de les persones i treballar pel bé comú", va afegir. Borràs va posar aquesta col·laboració com exemple d'una "nació oberta, plural, hospitalària i que creu en el diàleg interreligiós".
L'Ajuntament de Barcelona també va estar representat en l'acte per Marta Vallverdú, cap de gabinet del tinent d'alcalde Jaume Asens. Vallverdú va reconèixer que desconeixia el treball del Consell Evangèlic i que esperava que la celebració dels 500 anys del l'inici del protestantisme fos una ocasió per donar-se a conèixer més i que "arribi a molts ciutadans de Barcelona". Va assegurar que l'Ajuntament "està compromès amb la llibertat religiosa" i amb "la igualtat de condicions" entre les confessions presents a la ciutat.
Des del Consell Evangèlic va intervenir el seu secretari general, Guillem Correa. Una de les principals aportacions dels 35 anys del Consell ha estat la voluntat de "mantenir la nostra unitat i la voluntat de caminar plegat" entre les diverses denominacions del protestantisme presents a Catalunya. Daniel Rodríguez, president de la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques d'Espanya (FEDERE) va remarcar el treball fet en la mateixa direcció, i també de col·laboració amb altres confessions religioses. Va recordar que el protestantisme català ha impulsat des del primer dia el GTER, el Grup Estable de Treball de Religions format per representants oficials de les principals tradicions, "una experiència única a Espanya i Europa".
L'acte va repassar els 35 anys del Consell Evangèlic de Catalunya, que es va constituir el 12 de desembre de 1981, tot i des del 1979 ja hi havia una plataforma de col·laboració. El Consell és la principal federació de les comunitats protestants amb presència a Catalunya. Entre altres fites, hi ha les tres edicions del Congrés Protestant de Catalunya, els acords amb la Generalitat pel servei religiós a presons o als hospitals, o la presència a TV3 a través del programa Néixer de Nou.
La celebració va comptar amb presència de diversos representats institucional com el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell; el director general de Policia, Albert Batlle; o el diputat responsable de temes religiosos de Junts pel Sí, Jordi Cuminal. També van assistir membres del GTER com Antoni Matabosch representant l'Església catòlica i Mohamed Halhoul del Consell Islàmic de Catalunya. Els parlaments es va alternar amb el cant de la coral Alel·luia i una pregària va donar pas al concert d'Steve Green.
L'aniversari del Consell Evangèlic de Catalunya coincideix amb l'inici de la celebració dels 500 anys de la reforma protestant que s'obre aquest 31 d'octubre. L'acte va estar organitzat amb el suport de l'Obra Social "la Caixa".