Vés al contingut

(OHSJD) L'Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu Província d'Aragó-San Rafael va traslladar a finals d'any l'alberg del carrer Cardenal Casañas, el més antic de Barcelona, ​​a les noves instal·lacions del carrer Creu de Molers 21, al barri del Poble Sec El nou alberg per a persones sense llar de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona ofereix 47 places per a homes i 5 per a dones i millora la qualitat de vida i els serveis als usuaris.

L'alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, el va visitar aquest dissabte per conèixer les noves instal·lacions i mostrar el seu suport al servei acabat d'estrenar. Les instal·lacions, que durant 32 anys van prestar servei al barri Gòtic de la ciutat comtal, es van traslladar el passat 19 de desembre al carrer Creu de Molers 21, al Poble Sec L'alcalde va conèixer de prop el nou allotjament assistencial, que ha permès als usuaris guanyar en privacitat i comoditat.

El nou centre substitueix les velles habitacions compartides de l'alberg de Cardenal Casañas en habitacions individuals, amb il·luminació natural i amb obertura i tancament a través de targeta electrònica. "És un espai on els usuaris poden tenir la seva privacitat i la màxima autonomia que es pot tenir dins d'un centre d'aquestes característiques", explica Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona. Una de les novetats de les recentment estrenades instal·lacions, que guanyen 500 metres quadrats respecte a l'històric alberg de la Rambla, és la possibilitat dels usuaris a accedir al seu consigna amb targeta magnètica quan ho desitgin, un fet poc habitual en centres per a persones sense sostre.

El 87% de les persones sense llar registrades a Barcelona ciutat són homes i el 13% dones. Davant d'aquesta realitat, la direcció de l'alberg va decidir incorporar cinc places femenines i mantenir 47 masculines. El perfil d'usuaris són persones de 18 a 64 anys derivades de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona que es troben en una situació no cronificada de pobresa o marginació i que presenten possibilitats d'aconseguir una reinserció social i laboral. L'any passat l'estada mitjana era de 70 dies. Quan un usuari entra en el servei se li assigna un treballador social de referència amb qui consensua un pla de treball per facilitar la seva reinserció. En alguns casos, després de viure un temps a l'alberg, l'usuari pot passar als pisos d'inclusió social, on també rep diàriament suport professional del centre.

Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, ​​que neix sota el paraigua de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, compta amb un equip de 24 persones, entre treballadors socials, integradors, educadors socials i personal d'administració i acció. A part de dirigir el recurs assistencial també atén a pisos per a la inclusió, ofereix suport en la recerca de feina, gestiona PIRMIS i investiga de manera continuada en l'àmbit de l'exclusió socialsl. Al llarg de la seva història han passat per l'alberg més de 25.000 persones.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.