Vés al contingut

(Caputxins) 425 anys de presència dels frares caputxins a la ciutat de Manresa. Uns anys d'influència espiritual caputxina en moltes persones de la ciutat. Pere Cardona, frare caputxí ho ha analitzat en el seu llibre El convent de framenors caputxins de Manresa (1582-2007). Aproximació històrica, que es va presentar divendres passat a la capital del Bages.

L’acte, presidit per l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, va tenir lloc a l’auditori de la Plana de l’Om, amb força assistència. La mesa estava formada pel president del Centre d’Estudis del Bages, Jaume Serra, el provincial dels caputxins, Gil Parés, l'autor del llibre, Pere Cardona, i l'arxiver del caputxins que va fer la presentació del llibre, Valentí Serra.

Serra, en la seva intervenció, glossà la tasca de l’historiador i la seva importància a l’hora de cercar la significació dels esdeveniments i els mòbils que impulsaren els agents dels fets. Després va situar la reforma dels caputxins i l’arribada dels primers frares a Barcelona el 1578, a instàncies del Consell de Cent.

Remarcà després el fort idealisme d’aquests frares que vivien amb una gran pobresa i austeritat i eren moguts per un notable zel apostòlic. El 1582, impel·lits pels vilatans de Manresa, els frares que pretenien obrir presència a Vilafranca i Solsona, hi varen fundar el primer convent.

Alhora, Valentí Serra va remarcar la tasca pastoral, social i caritativa dels frares al llarg d’aquests 425 anys, ressaltant la influència espiritual en tantes persones de la ciutat, de la que n’és una mostra el mateix alcalde que va formar part de l’equip de catequistes de l’autor del llibre en els seus anys d’estada a Manresa.

Fotografies: Caputxins

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.