Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) L'associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida posa en marxa un grup de dol per a nens i nenes de 7 a 9 anys que han perdut un familiar. Ho ha anunciat aquest divendres Anna Maria Agustí, responsable de l'entitat en el marc de la inauguració de la desena jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia que se celebra a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida.

Anna Maria Agustí ha explicat que "es tracta d'infants que han viscut en carn pròpia el dol i la creació d'aquest grup era una il·lusió i alhora una demanda que teníem des de fa temps". La responsable de Grups d'Acompanyament al Dol i la Malaltia de Lleida ha destacat que "ara tenim les persones preparades, capacitades i especialitzades per acompanyar aquestes criatures en el seu camí de guariment procurant-los una bona salut mental, ja que situacions estressants com aquestes les poden debilitar".

Es tracta de tres persones especialitzades en dol i en nens que conduiran el grup. Són una psiquiatra, una tècnica en educació infantil i una mestra que cada 15 dies crearan un espai perquè aquests nens puguin expressar lliurement el que viuen i pensen. Aquest grup, com el d'adolescents o el de pares i mares que han perdut un fill, com les persones acompanyades individualment per l'entitat, estan guiats per voluntaris.

L'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació de Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL) acull aquest divendres la desena Jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia organitzada per Grups d'Acompanyament al Dol i la Facultat de Medicina de la UdL. La conferència inaugural ha anat a càrrec del president de l'Associació italiana de Pastoral Sanitària i del Comitè Pastoral Care and Counselling, Arnaldo Pangrazzi. El filòsof i escriptor Francesc Torralba ha tancat la jornada amb la xerrada "Anticipar el dol. Viure amb serenitat la certesa de la mort". Desprès, com a comiat, els participants han fet un lipdub al vestíbul de l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. L'associació Grups d'Acompanyament al Dol va néixer l'any 2004. A banda de la Jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia, des de fa quatre anys organitza el postgrau d'Especialista Universitari en acompanyament al dol a la Universitat de Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.