Vés al contingut

(Claretians) La música de violoncel i el silenci han protagonitzat la presentació del nou llibre de l’Editorial Claret, Antífones del silenci. A la presentació, que s’ha celebrat a la sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret aquest dilluns, hi ha intervingut l’autor del llibre, Jordi Fusté, Tere Vallvé i la violoncel·lista Mariona Camats. També hi ha estat present el claretià Joan Bové com a representant de l’Editorial Claret.

En paraules de l’autor, Antífones del silenci és un llibre teixit molt lentament amb les vivències i experiències que ha anat recollint al llarg dels últims anys. “Amb el temps vaig anar intuint, en la natura, una enyorança”, ha expressat. Una enyorança que, segons l’autor, és “set i desig”. “Una set que acompanya al pelegrí tota la vida”. Finalment, “he anat veient que el camí per on pelegrina la set és el silenci”, ha afegit.

Una decisió presa amb el cor, els ulls tancats i fent el primer pas al buit

Fusté, que ha escrit diversos llibres per a nens, s’ha emocionat en el moment de parlar de l’acolliment familiar. Un acolliment “d’urgència i diagnòstic” que va suposar un abans i un després a la seva vida. “Una decisió presa amb el cor, els ulls tancats i fent el primer pas al buit; és a dir, confiant”, ha dit. L’acolliment d’aquells infants va introduir un estil de vida a la seva família, sobretot un gran recolliment, una gran interiorització de “la vivència de la presència de l’infant acollit; el misteri de la seva innocència”. Un fet que, segons diu, marca de principi a fi les pàgines del llibre.

Tere Vallvé, que ha basat la seva vida en el compromís als barris, el silenci de l’ermita i el servei a El Xiprer, ha explicat que la profunditat del llibre toca de peus a terra. “Parteix d’experiències viscudes, d’una unitat de vida, neix d’un cor pacificat, bondadós i compassiu”, ha dit. Durant la presentació ha parafrasejat el llibre dient: “Qui ha vist la llum en viu i la regala”. Una llum que, per a Vallvé, és el fil conductor del llibre. Ha explicat que les frases del llibre són sintètiques i de gran contingut. “Són com perletes de llum, com rebre una pluja fina que va renovant internament”. “Totes neixen d’aquest fons de saviesa i ens fan tocar el misteri”, ha dit.

La violoncel·lista i guanyadora de la beca de la Fundació Pau Casals, Mariona Camats, ha emocionat profundament al públic assistent amb la interpretació de diferents moviments de la primera Suite de Bach.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.