Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) Relleu a l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Jordi Curcó, el fins ara vicepresident, assumeix la presidència de l'entitat en substitució d'Àngel León, que ha estat quinze anys al capdavant de l'agrupació. En el decurs d’una Assemblea General Extraordinària celebrada en la seva seu de la capella del Peu del Romeu de Lleida, l’Agrupació també ha ratificat la renovació de la seva junta directiva.

El nou president ha assenyalat com a objectius principals de l’Agrupació la necessitat de promoure una major presencia de l’entitat en l’Església i societat lleidatanes: “Els lleidatans ens han de conèixer molt més, han de saber qui som i què fem”. En aquest sentit ha destacat com a molt necessari pel futur de l’entitat augmentar la seva base social.

Jordi Curcó ha apuntat com a nou repte per a l’entitat la potenciació de la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume, que espera sigui declarada per la Generalitat Festa Tradicional d’Interès Nacional. També s’ha referit a que cal donar un major relleu a la devoció a l’apòstol i molt especialment entre tots aquells que es diuen Jaume: “És amb aquest objectiu que el 25 de juliol d’enguany s’organitzarà la “Iª Trobada de Jaumes”.

La nova Junta té previst l’organització de cursets de pessebrisme especialment dirigides al més joves, per tal de garantir la continuïtat i futur d’aquestes representacions plàstiques d’art popular dedicades a donar a conèixer el misteri de l’Encarnació. En aquest sentit Jordi Curcó esmenta el conjunt de diorames bíblics dels Mestres Pessebristes Emili Tordera i Martha Pérez, que acull la capella del Peu del Romeu: “Els catequistes, infants de catequesi i alumnes dels col·legis cristians i tot aquell que ho desitgi té en aquest espai una singular eina catequètica que cal aprofitar i que posem a la disposició de tothom”.

L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va ser fundada l’any 1962 per tal de conservar i promoure dues tradicions religioses i populars, la de fer pessebres per Nadal i fer Fanalets per Sant Jaume al juliol. “Entre els fundadors figurava qui va ser l’inspirador i primer consiliari, Jaume Bertran, un bon capellà i lleidatà de soca-rel, que portava els pessebres i els fanalets al cor”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.