Vés al contingut

(Arquebisbat de Tarragona) L’església parroquial de Sant Joan Baptista de Reus ha acollit aquest dimecres una xerrada de l’arquebisbe Joan Planellas sobre l’Església local. La proposta forma part dels ‘Diàlegs teològics’ que impulsen les parròquies de Sant Joan Baptista i Crist Rei de la ciutat. L’objectiu d’aquest espai és formar els laics i donar-los fonaments per al compromís parroquial i eclesial. Podeu recuperar aquesta i les anteriors sessions al canal de podcast de Catalunya Religió que porta el mateix nom.

L’arquebisbe ha explicat que per Església local “s’entén l’Església que es concreta en un determinat lloc, en una realitat concreta, reunida en assemblea, i que es constitueix gràcies a la fe dels home i dones, de persones concretes, que decideixen creure. No es tracta de cap entelèquia”. “El concepte propi i genuí de l’Església local és la diòcesi, amb el seu bisbe, els preveres i diaques i tot el poble sant de Déu”, ha dit.

Una espiritualitat de comunió

Tot citant diverses referències com les Sagrades Escriptures, els documents del Concili Vaticà II, els pares antics de l’Església o bé el document publicat recentment pels bisbes de Catalunya en els vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense, entre d’altres, Planellas ha afirmat que “en l’Església som cridats a crear comunió de vida en Déu i és en ella on s’ha d’expressar la comunió trinitària”. “Hem de treballar per una espiritualitat de comunió”, ha subratllat, tot afegint que “la comunió és el signe més eficaç de l’evangelització”.

En la seva intervenció, l’arquebisbe també ha abordat d’altres qüestions com la missió dels laics en les comunitats cristianes, la coordinació interparroquial que cal fomentar en unió amb el bisbe i la diòcesi, i la importància del ministeri del successor de Pere en aquesta missió d’unitat i de coordinació.

Prèviament a aquest acte, Planellas, acompanyat del rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus, Pere Dalmau, ha visitat la capella de la Sagrada Família del barri Gaudí de Reus tot compartint una estona de conversa amb la seva comunitat de fidels.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.