(R. Riuró –Bisbat de Girona) "Una església per a les persones, una església dialogant, que acompanya, que dóna confiança i esperança. És a dir, una església que proposa un camí, però un camí caminable". Aquesta podria ser una de les conclusions de la 4a Jornada Diocesana de la Família que aquest diumenge ha aplegat 200 persones al Col·legi Maristes de Girona, i que tenia com a lema 'Evangeli i Família Avui. Col·laborem amb el Sínode'. La trobada ha girat a l'entorn de les qüestions plantejades per preparar la segona part del Sínode de bisbes sobre 'La vocació i la Missió de la Família en l'Església i en el Món contemporani' que tindrà lloc el proper mes d'octubre.
La jornada s'ha iniciat amb una conferència de J. Guillermo Gutiérrez, membre del Pontifici Consell per a la Família, i que ha participat directament en la preparació de les dues parts del Sínode. Ha parlat de les novetats d'estil i de mètode que ha impulsat el papa Francesc en el Sínode, amb idees i conceptes predominants com "obertura", "diàleg", "acolliment", "missió", "nova evangelització", "compromís", "confiança", "participació"...
Per treballar la part més pastoral del qüestionari, els participants s'han repartit en tres grups de tallers: uns per parlar de la participació de la família en la parròquia per fer d'aquestes comunitats obertes, que donin respostes a les necessitats actuals i fer-ho disposats a servir: col·laborant en la formació dels joves, en la preparació dels matrimonis, amb formació de grups de vida, de famílies o de matrimonis, fins, com demanava Gutiérrez, en la formació de futurs capellans.
Un altra grup s'ha centrat en l'apartat del qüestionari sobre les famílies desestructurades, com cal acollir-les a les parròquies, preveure grups d'acollida per donar respostes als matrimonis amb problemes o trencats, a altres formes de famílies que són una realitat en el nostre entorn.
Un tercer grup, finalment, ha treballat la problemàtica de l'acolliment dels joves i adolescents a les nostres parròquies. S'ha parlat de la necessitat de referents, de famílies i comunitats acollidores, de fer trobades regulars, obertes, que els permetin de fer experiència de vida, de fe, de comunitat, aprofitant tot allò que el món d'avui posa al seu abast en l'àmbit de la comunicació o les noves tecnologies.
Amb una eucaristia presidida pel bisbe Francesc Pardo, s'ha conclòs el treball del matí i s'ha donat pas al dinar de germanor. Un power-point resum dels treballs dels tallers i un concert de cançons gospel del grup Gospelians, ha tancat la Jornada.
Galeria d'imatges
Temàtica
Territori
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.