(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos, en col·laboració amb l’Associació de Mestres de Religió de Catalunya, organitza durant els mesos d’abril i maig el "Curs sobre diversitat religiosa a Catalunya. Conceptes i criteris d’aplicació a l’entorn de l’ensenyament públic, adreçat al professorat de religió d’educació infantil i primària, secundària i batxillerat". Es tracta de la primera edició adreçada a aquest col·lectiu professional.
Aquest curs ofereix la possibilitat de conèixer les diverses religions que estan establertes a Catalunya i les seves característiques principals. Es tracta d’una aproximació a la realitat religiosa de Catalunya en l’actualitat. Així mateix, s’aprofundeix en l’aplicació d’aquesta temàtica a l’entorn de l’ensenyament públic. Parteix de la constatació que el context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l’increment de la diversitat religiosa, que s’ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i de centres de culte.
L’organització i el desenvolupament d’aquest curs, la Direcció General d’Afers Religiosos l’ha encomanat a la Fundació Privada MigraStudium. Entre el professorat universitari que l’imparteix, comptem amb especialistes d’institucions de referència en la diversitat religiosa: l’ISCREB, el GTER i Cristianisme i Justícia. La inscripció es pot fer fins al 10 d’abril.
Aquesta actuació forma part de la línia de formació a mida del Pla de formació sobre diversitat religiosa que impulsa la Direcció General d’Afers Religiosos i que es concreta a oferir formació en matèries específiques sobre la gestió de la diversitat religiosa a col·lectius professionals. Aquesta és la primera edició que s’adreça al professorat de religió.