Vés al contingut
salle-comtal-1
Fotografia: Fundació Comtal.
Galeria d'imatges

Fundació Comtal Davant les situacions de vulnerabilitat, les injustícies i la pobresa; només hi ha una opció: "Reescriure el futur". I aquesta és la tasca de la Fundació Comtal segons el director general de l’Associació Educativa Itaca i conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos, que ha intervingut aquest dijous durant l'acte d'aniversari de la fundació de La Salle. Han celebrat 30 anys amb un acte sota el lema '#30 anysReescrivintFutur' que ha commemorat la seva trajectòria i ha reflexionat sobre el context social, educatiu, econòmic i laboral que envolta la Fundació Comtal.

En la seva intervenció a l'acte, Campos ha parlat alt i fort sobre la perpetuació de les desigualtats socials: “Malgrat que alguns indicadors han anat millorant, la pobresa continua sent un problema al nostre país". De fet, Espanya és el tercer país de la Unió Europea amb els índexs més alts de pobresa infantil, amb un 32% d’infants i adolescents en risc de pobresa. Catalunya és la segona comunitat autònoma amb un major índex de pobresa infantil.

"La pobresa s’hereta i es reprodueix", ha dit Campos qui ha assegurat que, davant d’aquestes dades, només queda l'opció de reescriure el futur. "Això és el que fa la Fundació Comtal dia rere dia”, ha conclòs.

"La Fundació Comtal per mi és molt més que un lloc de formació"

A la taula rodona han participat joves i professionals que formen part de l’entitat per explicar les seves experiències de vida i quins aspectes caldria millorar per facilitar el seu dia a dia.

És el cas de l’Aymane, un jove marroquí de 18 anys que estudia a l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Comtal. Va decidir venir a Barcelona per tenir un futur millor i més oportunitats. "La Fundació Comtal per mi és molt més que un lloc de formació", ha explicat als assistents. A més d'ensenyar-li idiomes, la Fundació Comtal l'ha ajudat amb els tràmits burocràtics i el va aconseguir motivar, "fins i tot en els moments més difícils".

Per poder donar resposta a les necessitats de joves com l’Aymane, la Fundació Comtal ha volgut copsar l’impacte de la seva acció social i sensibilitzar sobre els reptes que tenen per continuar transformant la realitat de les persones en situació de vulnerabilitat que acompanyen.

La taula rodona ha acabat amb la intervenció de José Hernández, educador de l'àrea residencial de la Fundació Comtal, qui ha demanat a les administracions compromís per facilitar i millorar la inclusió de joves com l’Aymane, i més inversió per a millorar els serveis públics i oferir una salut emocional gratuïta i de qualitat per a tothom.

Millorant la vida de més de 56.000 infants i joves

Per últim, l’entitat va fer un agraïment especial a qui ha fet possible la seva tasca: 366 organitzacions, empreses i escoles col·laboradores, 312 persones amigues i donants i 1.100 persones voluntàries.

Durant aquests 30 anys la Fundació Comtal ha millorat la qualitat de vida de més de 56.000 infants, joves i famílies gràcies als seus projectes. Projectes relacionats amb el medi residencial, l’àmbit social i educatiu, l’escolarització i la formació, i l’orientació i inserció sociolaboral, entre altres.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.