Amb el suport de: |
Fundació La Caixa La Fundació ”la Caixa” ha obert la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023, a la qual destinarà 10,5 milions d’euros. Fins al 5 d’octubre, les entitats socials catalanes hi poden presentar els seus projectes i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros. Aquesta nova convocatòria prestarà una atenció especial a l’augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i a l’agreujament de les situacions que pateixen, derivat de les crisis econòmica, social, sanitària i energètica dels últims anys.
Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” tenen com a finalitat impulsar iniciatives desenvolupades per entitats socials, en aquest cas a Catalunya, que s’adrecin a persones en situació de vulnerabilitat social i que tinguin com a objectius la inclusió social, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida. Aquestes convocatòries reforcen i complementen les línies d’actuació pròpies que la Fundació ”laCaixa” desenvolupa en l’àmbit social en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) considerats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
Set àmbits d’actuació actualitzats
Els projectes que es presentin han d’estar emmarcats en algun dels àmbits d’actuació següents, actualitzats en aquesta nova convocatòria: gent gran, persones amb discapacitat o trastorn mental, salut i malaltia, pobresa i inclusió social, inserció sociolaboral, convivència i interculturalitat, i acció social.
Seguint el model territorial iniciat l’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” s’organitzen territorialment per comunitats i ciutats autònomes. D’aquesta manera s’aconsegueix estar més a prop de les persones en situació de vulnerabilitat i de les entitats socials de cada territori. Només els projectes d’acció social en l’àmbit rural i els de cooperació internacional mantenen les convocatòries d’abast estatal.
L’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials van invertir 10,6 milions d’euros a Catalunya, repartits en 358 projectes, que van beneficiar prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat. En el conjunt d’Espanya, entre 1999 i 2022, la convocatòria ha impulsat 20.605 projectes, a través dels quals s’han atès 9 milions de persones, amb un pressupost global de 421 milions d’euros.