FUNDACIÓ ACOLLIDA I ESPERANÇAL'entitat sense ànim de lucre Acollida i Esperança va atendre, l'any passat, 1278 persones en situació d'exclusió social a Catalunya. La fundació, tot aprofitant la presentació de la seva memòria anual, ha presentat la nova pàgina web. Aquesta nova pàgina pretén ser més accessible, col·laborativa i personalitzada, a més de fomentar la sensibilització i fer front a l'estigma que pateixen les persones més vulnerables.
L'actualització de la pàgina web ha hagut d'esperar més de 10 anys, i, en ella, l'usuari podrà navegar d'una forma més intuïtiva i tindrà al seu abast multitud de documents i materials per descarregar, com, per exemple, les últimes memòries de la fundació. Amb aquest canvi, l'entitat continua fomentant la transparència i mostra, de manera més senzilla i accessible, tota la informació recopilada al llarg dels més de 30 anys de vida de la fundació.
Dades d'atenció de 2023
En un any, la Fundació Acollida i Esperança ha donat resposta a 1278 persones: 232 a les cases d'acollida, al pis d'inclusió i a través dels serveis SAVA, Emancipa't!, i d'habitatge; 509 pacients socials a la clínica odontològica SOPS; i 537 persones a través de l'empresa social Mansol Projectes. Pel que fa al total de persones, un 53,93% eren homes, un 45,77% i un 0,39% no binàries.
L'impacte social de la fundació al llarg del 2023 s'ha pogut dur a terme gràcies a l'equip humà format per 76 persones voluntàries i 82 treballadors, i mitjançant el suport econòmic que la fundació ha obtingut de les institucions públiques, empreses col·laboradores i donatius privats. La Fundació Acollida i Esperança treballa per generar oportunitats de canvi i acompanyar persones en situació d'exclusió social, especialment persones afectades pel VIH/Sida, sense recursos econòmics ni suport familiar, per tal de millorar la seva qualitat de vida i la seva autonomia.