El suplement Vida Nueva Catalunya celebra el primer aniversari dedicant el monogràfic del mes de maig a l’Associació Cintra, el projecte intercongregacional dels religiosos presents al barri del Raval de Barcelona. Coincidint amb aquest aniversari, s’ha obert l’accés als tots els subscriptors de la revista l’accés a través de la web al suplement que fins ara només es rebia en paper a Catalunya.
Cintra és un dels projectes intercongregacionals que fins ara han donat més resultat. És una mostra d'una nova dinàmica de la Vida Religiosa: la col·laboració entre diferents ordres, instituts i congregacions per donar resposta a noves necessitats, les que detecten a través de la presència als barris i a les perifèries.
L'Associació Cintra va néixer el 1996 de la mà de nou congregacions religioses que treballaven al Raval i assistien a les dificultats de trobar feina i habitatge i al fracàs escolar. L'Escola Cintra va ser el primer fruit de l'Associació, i després arribaria Benallar, un projecte d'atenció a la població immigrant a través de pisos d'acollida, cursos de formació i oportunitats d'ocupació en tallers. Fa poc més d'any, s'ha creat l'empresa Verdallar, que combina la promoció social amb una producció sostenible a nivell ambiental.
El número recull els testimonis d'alguns responsables, voluntaris i beneficiaris d'aquests projectes. El número es completa amb una entrevista a Eulàlia Freixas, provincial de les Missioneres de la Immaculada Concepció, presidenta de l'Associació Cintra i vicepresidenta de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), i amb un article de Pilar Rodríguez Briz, religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús, sobre les trobades dels religiosos que viuen al Raval.
Aquí es poden consultar els números publicats fins ara de Vida Nueva Catalunya.