Vés al contingut

(Institut Borja de Bioètica) Coindicint amb l’homenatge al pare Abel que es fa aquest dijous a Barcelona, l’Institut Borja de Bioètica (Universitat Ramon Llull) i Editorial Proteus publiquen Francesc Abel i la bioètica, un llegat per a la vida. És una extensa obra que ofereix un recull de textos del doctor Francesc Abel i Fabre, pioner de la Bioètica a Catalunya, àmbit en què va treballar i aprofundir durant 35 anys.

El llibre, de 1.160 pàgines, recull diferents temàtiques com la genètica o l’inici de la vida, que s’agrupen en forma de capítols. L’obra vol transmetre la reflexió i anàlisi d’Abel, que parteix sempre d’un esperit de diàleg entre les ciències i les humanitats, de respecte per totes les opcions i de fidelitat als seus valors cristians, amb una visió avançada al seu temps i lúcida vers les necessitats d’una societat plural i diversa.

L’homenatge al jesuïta Francesc Abel i Fabre, mort el passat 31 de desembre, es fa aquest dijous a la tarda a l’Auditori Docent Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat. L’acte el clausurarà el conseller de Sanitat, Boi Ruiz

Francesc Abel era doctor en Medicina i Cirurgia i llicenciat en Teologia, Sociologia i Filosofia. Sacerdot, membre de la Companyia de Jesús des de 1960, es va formar com a investigador als Estats Units. Va fundar el 1976 l'Institut Borja de Bioètica i va ser cofundador de Medicus Mundi Internacional, la Societat Catalana de Bioètica, del Primer Comitè d'Ètica Assistencial d'Espanya, a l'Hospital Sant Joan de Déu, i de la European Association of Centers for Medical Ethics. Va exercir de professor a la Facultat de Teologia de Barcelona i a la Universitat Gregoriana de Roma, així com en altres centres universitaris estrangers. Va compaginar la presidència del patronat de l'Institut Borja de Bioètica, amb l’assessorament de diferents organismes i revistes relacionades amb la bioètica, la medicina i les humanitats. L’any 2009, va ser candidat a Personalitat Ètica de l’Any en la segona edició dels Premis Proteus d’Ètica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.