(Claret) L’editorial Claret acaba de publicar en català un nou llibre de l’arquebisbe Rino Fisichella, president del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització. El 29 de març de 2010, en el marc d'una audiència privada, Benet XVI va confiar a Rino Fisichella, en aquell temps bisbe auxiliar de Roma i rector de la Pontifícia Universitat Lateranense, una tasca que, en la seva formulació aparentment senzilla, hauria desconcertat a qualsevol: la presidència d'un dicasteri per a la «nova evangelització» del món occidental. Un desafiament que monsenyor Fisichella va acceptar amb l'entusiasme i la responsabilitat de qui ha passat trenta anys de la seva vida estudiant, ensenyant i escrivint sobre com presentar el cristianisme a l'home d'avui.
Una vegada fet públic, aquell encàrrec va suscitar més d'un interrogant: Per què la fe cristiana necessita una nova evangelització, és a dir, un nou anunci? Quins podrien ser els seus continguts i els seus mètodes? En el nou llibre, La Nova Evangelitzacio: un repte per sortir de la indiferència, Rino Fisichella traça amb claredat les línies principals del nou anunci: «Ens trobem al final d'una època que ens obliga a prendre de debò la novetat que es perfila en l'horitzó». Déu s'ha eclipsat en el món occidental, ha perdut la seva centralitat i, com a conseqüència, l'home mateix ha perdut el seu lloc dintre de la creació i de la societat. Però perquè la «nova evangelització» no corri el risc d'aparèixer com una fórmula abstracta cal posar de manifest els seus continguts i els seus àmbits.
Salvatore (Rino) Fisichella va néixer a Codogno el 1951, i actualment és arquebisbe i president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. Ha estat bisbe auxiliar de Roma i president de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida. Reconegut i apreciat com un important teòleg, ha estat professor de teologia fonamental en la Pontifícia Universitat Gregoriana i rector de la Pontifica Universitat Lateranense. Ha publicat com autor i editor, una trentena de volums, molts dels quals han estat traduïts a diferents llengües.