Vés al contingut
(David Casals/CR) L'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós estrena nova seu, al barri Gòtic de Barcelona, i assumeix la gran majoria de tasques que fins aquest estiu feia el departament de diversitat i diàleg interreligiós d'Unescocat, Centre Unesco de Catalunya, que aquesta tardor tanca les seves portes.
En declaracions a Catalunya Religió, el secretari de l'Associació Unesco, Francesc Torradelfot, assegura que malgrat el tancament d'Unescocat, "podran continuar molts projectes i grups de diàleg interreligiós" que feia Unescocat.
L'únic projecte que per ara cau és la gestió de l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona, que gestionava Unescocat des de fa pràcticament deu anys. La gestió la tenia Unescocat, i arrel del seu tancament, hi ha renunciat, i en les properes setmenes l'Ajuntament concretarà com gsetionarà aquest servei.
A la nova Audi, que s'ubicarà al número 11 del carrer Lledó, hi treballaran quatre persones, dues d'elles voluntàries, coordinant els diferents projectes sobre diversitat religiosa.
El més emblemàtic és el grup de diàleg interreligiós que fa 15 anys va començar i va donar lloc a l'Audi: és el denominat 'grup incial'. "Ara està fent un projecte al voltant de reconciliación i consens, fa un any i mig que estan treballant i cada sessió s'enregistra. Així, no només es veurà el treball final del grup, sinó també com s'ha fet", explica Torradeflot.
També continuen les seves tasques el grup de sostenibilitat, que ara està treballant en un audiovisual sobre aigua i espiritualitat; el grup de dones, coordinat per Cristina Monteys; la coral interreligiosa; i el de pau i diversitat cultural.
A més, continuaran grups de diàleg a municipis, com Blanes, Salt (Girona) i Badalona, on n'hi ha un sobre dones, i un altre al barri de Sant Roc.
Es mantenen també la revista 'Dialogal', el calendari interreligiós, la web i les xarxes socials, i també un dels seus darrers projectes que més ressò ha tingut a nivell internacional.
Es tracta d'una pàgina web en català, castellà i anglès sobre diversitat religiosa i mediació en zones urbanes, la primera a tot el món que planteja específicament aqeusta qüestió. "A l'estiu, vam introduir un recurs nou, una relació en anglès de textos sagrats sobre mediació, reconciliació, pau i perdó", pel que s'han interessat grups d'arreu, explica Torradeflot.
L'Associació organitzarà les trobades interreligioses de joves d'arreu de Catalunya que va començar a fer Unescocat, serveis de mapes sobre diversitat religiosa i llocs de culte per a municipis que ho solicitin.

Tot amb un únic objectiu: donar a conèixer la diversitat religiosa i el diàleg interreligiós i demostrar que és perfectament possible la convivència, la pau, la reconciliació i la fraternitat entre les diferents tradicions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.