notícies relacionades
Cuina de Setmana Santa. Per Divendres Sant, bunyols de bacallà
(CR) Continuem la sèrie de Cuina de Setmana Santa que ens ha preparat Bobby Cabral, xef del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes. En ocasió de Divendres Sant ens proposa cuina clàssica: bunyols de bacallà. Mentre que la connexió amb la cuina més medieval o antiga la trobem sobretot amb les espècies, amb el bacallà trobem una clara incorporació de cuina de més època moderna, dels segles XVII-XVIII.
Cuina de Setmana Santa. Per Dijous Sant, orelletes
(CR) Proposta gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana. Enguany Catalunya Religió vol ajudar a comprendre com es viu Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant a partir dels fogons, del paladar i de la dimensió comunitària. El xef Bobby Cabral, del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, dels germans maristes, ha ideat tres plats per degustar aquests dies de Setmana Santa en família. Una petita sèrie culinària per viure el tridu pasqual.
El monestir de les Avellanes inaugura el seu claustre després d'una restauració conservacionista
(Glòria Barrete —CR) Vuit-cents cinquanta anys d'història a les esquenes d'un monument bé mereixen tot un any de commemoració. I uns pocs anys menys, vuit-cents, també són motiu més que suficient per dur a terme una gran posada a punt de la seva peça més antiga.
"El monestir de les Avellanes ha sobreviscut 850 anys perquè s'ha arrelat a l'entorn"
(Glòria Barrete –CR) L'1 de febrer de 1166 se signa l'acta de fundació del Monestir de les Avellanes.
El monestir de les Avellanes aposta per la proximitat en celebrar 850 anys d'història
(CR) Un repic de campanes obrirà dissabte la commemoració institucional dels 850 anys del monestir de les Avellanes. Serà l'acte central d'un seguit d'activitats programades al llarg d'aquest 2016 i que posen de relleu el ressò religiós, cultural i històric d'aquest símbol de la comarca de la Noguera, que fa més de cent anys que gestionen els germans maristes.