(CR) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya –FECC– ha fet públic un comunicat en el que afirma “que la privació de llibertat farà molt difícil tancar ferides i assolir consensos que condueixin a la germanor, llibertat i pau que tots desitgem”.
En la nota publicada aquest migdia demanen que “de manera immediata s’iniciï un procés multilateral de diàleg polític i social que ens faciliti sortir d’aquest atzucac, faci recuperar l’estabilitat democràtica i institucional i condueixi a la concòrdia i a la pau social”.
També recorden que “volen continuar exercint la tasca formativa aspirant a proporcional la millor educació a les generacions que acollim en els nostres centres”.
COMUNICAT FUNDACIÓ ESCOLA CRISTIANA DE CATALUNYA
En els moments difícils que viurem els propers dies, que afectaran la societat catalana i tindran repercussió en les escoles, perquè les identitats diverses i les opcions polítiques diferents que es manifesten en el conjunt de la ciutadania i de les institucions, també les escolars, són totes elles legítimes i respectables, des de l’Escola Cristiana de Catalunya:
Renunciem a enfonsar-nos encara més en la sensació generada de frustració, cansament i desànim. Interpel·lem als nostres dirigents polítics i socials, a les institucions i a tota la ciutadania, a lluitar per la veritat, la justícia i el respecte, de forma activa i cívica, sense abandonar mai les eines de la democràcia ni la força de la pau.
Volem continuar exercint la nostra tasca formativa aspirant a proporcionar la millor educació a les generacions que acollim en els nostres centres. Com recull la LEC, aquesta aspiració es correspon amb la voluntat col·lectiva de fer de Catalunya un país pròsper, benestant i cohesionat, on tothom que hi viu pugui portar a terme lliurement el seu projecte vital. Volem proporcionar al nostre alumnat les eines per esdevenir constructor de consensos, amb prou discerniment com per saber transformar les situacions conflictives tot convertint-les en oportunitats respectuoses i constructives en el context de diversitat, pluralitat i complexitat en el qual vivim.
Reclamem a totes les institucions i partits polítics que actuïn amb generositat i seny. Que s’abandoni la judicialització de la situació que ha de retornar a l’àmbit polític que li és propi. I que tots, amb honestedat, equanimitat i capacitat d’autocrítica, ens allunyem de les situacions radicals.
No podem oblidar els qui han estat condemnats ni tampoc el dolor de les seves famílies. Com recull el comunicat de la Conferència Episcopal Tarraconense davant l’actual situació social i política, fet públic avui, “creiem també que l’assoliment d’un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita alguna cosa més que l’aplicació de la llei. En el discurs d’obertura del Concili Vaticà II, el Papa Sant Joan XXIII va afirmar que “és preferible fe servir el remei de la misericòrdia que no pas empunyar les armes de la severitat; i pensa que no és precisament condemnant [...] com cal atendre a les necessitats del nostre temps.” La privació de llibertat farà molt difícil tancar ferides i assolir consensos que condueixin a la germanor, llibertat i pau que tots desitgem. Que s’iniciï, doncs, de manera immediata un procés multilateral de diàleg polític i social que ens faciliti sortir d’aquest atzucac, ens faci recuperar l’estabilitat democràtica i institucional que permeti avançar cap a una solució justa, democràtica i duradora que condueixi a la concòrdia i a la pau social.
Ens comprometem a treballar conjuntament per fer renéixer, en un futur immediat, la llavor d’una bona convivència, una llavor que tots haurem de conrear des de les instàncies més representatives, o des del petit racó del nostre entorn, també des de l’aula i des de l’escola, per fer-nos lliures, ben avinguts i per poder-nos mirar als ulls amb serenor i sense recança.
Barcelona, 14 d’octubre de 2019