Vés al contingut

(Mans Unides) La fundació NPH presenta la pel·lícula "Haití, Un Compromís Recíproc" aquest dilluns 7 d'octubre a les 19.30h al Cosmocaixa. El documental narra l'impacte que té sobre les vides de milers de nens i joves vulnerables a Haití, el treball que NPH realitza en aquest país des de fa 35 anys, a través del recent projecte impulsat conjuntament amb Mans Unides en el barri de Cité Soleil, el "slum" més pobre i violent d'Amèrica Llatina.

A la presentació, a més de comptar amb el Director de la Fundació NPH, Xavier Adsarà Grau, del Director General d’ESADE, Koldo Echebarría, de l’Agustín Ferrer, de Familia Cooperante en Haití, es comptará amb la presència de Joan Martí i Llobet, president-delegat de Mans Unides Barcelona. Igualment hi participaran 5 joves universitaris, ja graduats, procedents d'Haití. Aquests joves representen el treball que NPH realitza des de 1954, per transformar la realitat de més de 18.000 nens i joves a Haití, Mèxic, Hondures, Guatemala, El Salvador, Perú, Bolívia, Rep. Dominicana i Nicaragua.

"Haití, Un Compromís Recíproc"

A través del documental es mostren també altres projectes d'educació, salut, nutrició i desenvolupament comunitari que tenen èxit a Haití i quines són les claus per a aconseguir una transformació social d'impacte en la comunitat local, a través de l'experiència de NPH, una ONG internacional amb una trajectòria de 65 anys garantint els drets de la infància i els més desfavorits a Centreamèrica.

Per a això, el documental mostra, entre altres, el projecte de major impacte desenvolupat per NPH a Haití en 2018, amb la col·laboració de Mans Unides. Es tracta d'un projecte d'inclusió social a través de l'esport, dirigits als nens i joves que viuen en el barri més vulnerable i marginal de Port Au Prince, denominat Cité Soleil, un lloc sovint associat a "gangs", delinqüència, extrema pobresa, i alta vulnerabilitat, un dels llocs més perillosos a Amèrica.

El programa s'ha desenvolupat precisament en la zona on fa tan sols 10-15 anys, s'executaven amb morts violentes els segrestos express dels grups extrems i violents, denominats comunament "gangs". El documental inclou testimoniatges de joves haitians que han estat acompanyats per NPH al llarg de la seva infància i avui lideren els nostres programes comunitaris, miren al futur amb esperança, són la nova esperança del país haitià, i té l'ànim de liderar els grans canvis que necessita el país per a sortir cap endavant.

Es tracta d'un documental molt viu, intens, emocionant, que és capaç d'explicar com la clau de l'èxit del treball de NPH a Haití radica en la capacitat de transmetre valors positius a les noves generacions de joves d'Haití, apoderant a les comunitats, als joves líders d'Haití, des del primer moment, i com aquests es comprometen amb la societat.

Es presenta un documental d'alta qualitat i d'una gran capacitat per a sensibilitzar al públic sobre les bones pràctiques a Haití i sobre les possibilitats de recuperació en un país amb enormes dificultats. NPH convida a la societat a trencar els tòpics que existeixen sobre Haití en matèria d'ajuda a la cooperació, i convida al públic a reflexionar sobre les imatges i els testimoniatges que apareixen, transmissors de valors positius des d'un lideratge ben exercit.

L'entrada és lliure i gratuïta.Igualment, el documental es projectarà de manera gratuïta a Barcelona, Terrassa i Madrid en altres dates i llocs que podeu consular aquí.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.