Vés al contingut
Galeria d'imatges

(CR) Eduard Pini ha estat escollit com a provincial de l'Escola Pia pel proper quadrienni en el marc del 65è capítol provincial celebrat a l'Escola Pia de Sarrià. Pini renova així la responsabilitat al capdavant de la institució. L'acompanyaran en el govern Josep Maria Canet, com a assistent de patrimoni; Víctor Filella, com a assistent de persones; Isidre Carbonell, com a assistent d’acolliment i acompanyament social; i Jordi Vilà, com a assistent de laïcat. Durant els diàlegs i les intervencions d'aquest matí de dissabte els capitulars han subratllat l'educació, la fe, l'acció social, la comunitat i la participació com a accents que l’Escola Pia ha de marcar-se per al futur.

Eduard Pini va néixer a Palma de Mallorca el 1966 i va estudiar a l’Escola Pia de Sabadell. L’any 1986 va iniciar la seva vida religiosa a la comunitat de Moià i els seus estudis al noviciat a Barcelona. La professió simple la va fer un any després a Barcelona. Els primers anys de la seva dedicació van estar lligats al Casal Joves Calassanç, Colònies Jordi Turull i a la docència a l’Escola Pia Sant Antoni. Més tard, va treballar a l’Escola Pia de Sabadell i la de Granollers i al Casal Pare Sallarès també de Sabadell.

L’any 2002 es va traslladar a Guanabacoa (Cuba), on va ser formador i professor a l’Institut teològic de Maria Reina i al Seminari de l’Havana, així com director del Centre Educatiu Espanyol de la mateixa ciutat, vocal de la Junta Directiva de la Conferència Cubana de Religiosos i Professor de la Diplomatura en Humanitats. Després de deu anys d'estada a Llatinoamèrica, l’any 2012 va tornar a Barcelona. Llavors va exercir com a assistent provincial i vicari provincial, així com a mestre de Juniors i escolapi de referència en diferents escoles de l’Escola Pia de Catalunya i col·laborador del grup juvenil Mou-te! entre d'altres activitats pastorals. El març del 2015 va rellevar Jaume Pallarolas en el càrrec de provincial.

El capítol provincial és el màxim procés i òrgan d’autogovern de l’Escola Pia de Catalunya. Es constitueix cada quatre anys, i té com a funció avaluar el compliment dels objectius marcats per als quatre anys anteriors, i acordar els objectius per als quatre anys següents, a partir d’una anàlisi de la realitat del moment. També és funció del capítol provincial nomenar els responsables de dirigir l’Escola Pia de Catalunya durant aquests quatre anys, i nomenar els representants de Catalunya al capítol general de l’orde.

El setembre totes les institucions i entitats de l’Escola Pia de Catalunya van començar el seu procés d’avaluació, i de projecció de futur. Tot aquest treball el recull la Ponència del Capítol, una comissió que ho agruparà en un sol document, el document de treball del Capítol. Aquest document és el que s’estudia, esmena i aprova en les sessions capitulars que se celebren el mes d’abril a l’Escola Pia de Sarrià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.