Vés al contingut
Setmana Santa Reus, dinadal
Fotografia: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus

La Casa de Misericòrdia de Reus ha acollit, aquest dilluns 2 de desembre, la roda de premsa de presentació del Dinadal, el tradicional dinar solidari que organitza l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus des del 2012. Enguany, l’acte destinarà els seus beneficis a la Casa de Misericòrdia i a la Societat de Sant Vicenç de Paül, dues entitats que treballen per atendre persones i famílies en situació de vulnerabilitat. 

A la roda de premsa hi han intervingut Maria del Mar Escoda, regidora delegada de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Reus; Jaume Piñol, president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa; la germana Teresa Maria Masdéu, directora de la Casa de Misericòrdia, i Joan Sas, president de la Societat de Sant Vicenç de Paül de Reus. 

Un acte de caritat amb una tradició consolidada 

Jaume Piñol ha destacat que el Dinadal s’ha convertit en un símbol de la solidaritat reusenca, assenyalant que "aquest àpat senzill és molt més que un dinar; és una crida a la conscienciació i una mostra del compromís de les confraries amb les persones que més ho necessiten". També ha agraït la participació de voluntaris, empreses col·laboradores i ciutadans que fan possible aquesta iniciativa any rere any. 

El dinar, que tindrà lloc al Centre Cívic Ponent el 14 de desembre a les 13h, consistirà a servir un plat d’arròs bullit amb salsa de tomàquet, ou ferrat, pa, aigua i fruita. Es tracta d’un menú humil, però carregat de simbolisme, que busca posar-se a la pell dels usuaris dels menjadors socials. 

Les entitats beneficiàries, al cor de l’acció social de Reus 

La Casa de Misericòrdia, dirigida per la germana Teresa Maria Masdéu, atén persones adultes en situació de vulnerabilitat, oferint-los un espai d’acollida, suport integral i acompanyament. A més, organitza programes per millorar la qualitat de vida dels seus residents i preservar-ne la dignitat. 

La Societat de Sant Vicenç de Paül, presidida per Joan Sas, ajuda famílies en risc d’exclusió social proporcionant aliments, roba, material escolar i suport econòmic per cobrir necessitats bàsiques. També impulsa projectes per fomentar la reinserció laboral i la inclusió social. 

Ambdues entitats han destacat la importància d’aquest tipus d’iniciatives per garantir la continuïtat de les seves accions solidàries, ja que depenen en gran part de les donacions i la col·laboració ciutadana. 

Un Nadal més solidari gràcies al Dinadal 

Maria del Mar Escoda, en representació de l’Ajuntament, ha reiterat el suport institucional a l’esdeveniment i ha fet valdre l’esperit de col·laboració que caracteritza la ciutadania reusenca: "El Dinadal no és només un acte solidari, sinó una mostra de la capacitat de la ciutat per mobilitzar-se davant les necessitats socials". A més ha afegit que “Des del govern municipal agraïm la feina que duu a terme l’Agrupació al llarg de l’any i que, lluny dels actes de Quaresma, ha sabut aportar el seu gra de sorra amb aquest dinar solidari que ja forma part del calendari social i solidari de Reus”.

Com participar en el Dinadal 2024 

Els tiquets per al dinar tenen un preu de 10 euros per a adults i 5 euros per a infants. També es poden fer aportacions a la fila zero. Per a facilitar els donatius de fila zero l’organització ha habilitat enguany la possibilitat de fer transferències al compte de l’Agrupació: ES45 2100 1090 3502 0018 1816. 

Els punts de venda dels tiquets són: 

- Casa de Misericòrdia de Reus (C/ Hospital, 41) 

- Entitats de la Setmana Santa de Reus 

- Llibreria Catòlica (C/ Sant Llorenç, 2) 

- Tomàs Barberà (Pl. Mercadal) 

- Parròquies de la ciutat 

En acabar l’àpat, se sortejaran productes i serveis cedits per comerços locals per recaptar fons addicionals. Algunes de les empreses col·laboradores són: Tomàs Barberà, Forn Sistaré, Farmàcia Piqué, Borges, Cristalleria Marsal, Restaurant l’Estel, Bar Restaurant l’Absis, Confiteria Poy, Arsopell, Barberia Tomàs, Floresit, Natura Reus, Cingles Blaus, Forn Huguet, entre d’altres. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.