Vés al contingut
Autories
Imatge de l'autor
Vetlla Creació 2022
Galeria d'imatges

Glòria Barrete -CR La família ecumènica de tot el món s'uneix per resar i protegir la llar comuna, “l’Oikos de Déu”. Una celebració que comença l'1 de setembre, amb la Jornada Mundial d'Oració per la Cura de la Creació, i ha acabat aquest dimarts 4 d'octubre, festa de Sant Francesc d'Assís, amb una Vetlla ecumènica pel Temps de la Creació a la parròquia del Remei de Barcelona.

L’acte s’ha sumat a un programa més ampli, que ha comptat amb les catequesis ecumèniques del Secretariat d'Ecumenisme a la Sagrada Família, celebrades els dies 28 i 29 de setembre i 1 d’octubre.

“La Creació ens parla, però la seva veu ha estat silenciada per l’ésser humà, per les accions humanes”, s’ha sentit durant la Vetlla del dimarts 4 d’octubre. Un silenci que pren relleu i imatge en nombroses injustícies en el nostre món.

“Hem silenciat les veus de les dones”, afirmaven els textos llegits durant la Vetlla, però també les veus “dels pobres, i de la terra que clama”.

Enguany el lema del Temps de la Creació era el d’“Escolta la veu de la creació”, i el símbol escollit ha estat l'esbarzer ardent. Un lema i un símbol present en tots els textos que s’han anat llegint, acompanyats de música, i que demanaven “saber escoltar i donar refugi a tothom”, així com “ser convidats a cuidar del nostre proïsme”.

Durant la Vetlla també s’ha recordat el foc, present en molts incencis arreu del món aquest estiu. El foc ho consumeix tot, però han remarcat com el foc de l’esbarzer, el foc de Déu, “no destrueix”, sinó que “revel·la els crits dels qui pateixen avui”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.