Vés al contingut
Autories
campus-blanquerna
Fotografia: Blanquerna.

CR Els dies 5 i 6 de juny, Barcelona es convertirà en el centre de debat sobre la llibertat religiosa amb el Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència, organitzat per la Universitat Blanquerna -URL. La segona edició d'aquest esdeveniment, que tindrà lloc a l’Auditori Blanquerna, reunirà experts, acadèmics i activistes de tot el món per explorar diverses perspectives i desafiaments relacionats amb la llibertat religiosa i comptarà amb 15 panels diferents

El congrés començarà el dimecres 5 de juny amb activitats opcionals com la visita a la Sagrada Família o a la Fundació Migra Studium. Les sessions oficials s'iniciaran a la tarda amb la cerimònia d’obertura a càrrec de Josep Antoni Rom, rector de la Universitat Ramon Llull, i Míriam Díez, directora de la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència.

La primera jornada culminarà amb una taula rodona que comptarà amb ponents de renom com Kristina Arriaga, CEO d'Intrinsic i membre del Consell de Supervisió de Meta; Montserrat Gas, experta en llibertats de religió o creences; Alex Goldberg, rabí i degà del Chaplains College de la Universitat de Surrey; la sacerdotessa anglicana Helen Hall, de la Universitat de Nottingham Trent; i el sacerdot Philip Larrey, professor de filosofia al Boston College. La taula serà moderada per Alba Sabaté, subdirectora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació Religió i Cultura.

El dijous 6 de juny, el congrés continuarà amb una sèrie de panels dividits en anglès, català i castellà, abordant temes tan diversos com la destrucció de les esglésies a Ucraïna, l'ensenyament de la religió islàmica a les escoles catalanes, la llibertat religiosa en l'entorn laboral i la cobertura mediàtica del fenomen religiós.

Entre els ponents destacats es troben Cyril Hovorun, que parlarà sobre la destrucció de les esglésies a Ucraïna, i Weronika Kudła, que analitzarà l'augment de l'animadversió cap a la religió a Polònia. També s'abordaran temes relatius a la diversitat religiosa i els drets humans, com la llibertat de religió a l'escola i els drets i llibertats a l'Iran, amb la participació d'acadèmics i activistes com Eulàlia Pascual Lagunas, presidenta de l'Associació per les Nacions Unides a Espanya i l'activista Ryma Sheermohammadi.

Cloenda i reconeixements

El congrés finalitzarà amb una cerimònia de clausura en la qual participaran Marc Polo, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna; Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; i Giorgia Miotto, directora general de la Fundació Blanquerna. A més, es lliuraran premis pel millor Treball de Final de Grau, millor Treball de Final de Màster i millor Tesi Doctoral en el camp de la llibertat religiosa, patrocinats pel Banc Sabadell.

Aquest congrés representa una oportunitat única per a debatre i reflexionar sobre la llibertat religiosa en un context global i local, fomentant el diàleg i la comprensió mútua entre diverses tradicions religioses i culturals. Per a més informació i inscripcions, es pot contactar amb l'organització a través del seu web.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.