(Claretians) Unes famílies de la Vila de Gràcia de Barcelona, davant el canvi cultural i tecnològic que estava vivint la societat d’aquell temps, van somniar una escola que transmetés als seus fills cultura i valors dins un clima de responsabilitat i diàleg. La comunitat claretiana, arrelada al barri, i conscient de la nova realitat, va acceptar el repte de portar a terme aquest projecte il·lusionant i innovador, que aquest 2021 suma 150 anys. Però l’any 1871 tot estava per fer. Només tenien una petita sala i per mobiliari uns taulons: uns feien de taula i uns altres per seure, etc.
Cent cinquanta anys inclouen tot un historial de confiança, de diàleg i de suport de les famílies que han confiat en la formació que s’oferia als seus fills i filles. I al mateix temps un treball responsable de tot el personal que ha conformat el col·legi per trobar metodologies adients i acompanyar l’alumnat en la seva evolució intel·lectual i socioafectiva dintre dels diferents contextos i èpoques, explica el centre a la seva pàgina web.
L’escola mira al futur amb el mateix repte que aleshores: educar de manera integral l’alumnat. Ho resumeixen així: “Ajudar-los a “obrir els ulls” i descobrir el món que ens envolta. Un món que cal que cuidem entre tots, amb una consciència global, amb una sensibilitat ecològica, sense oblidar el respecte, la solidaritat i el compromís envers les persones que habitem aquest planeta que és la casa de tots”. Detallen que treballen per donar resposta a les necessitats del moment actual tots junts com a comunitat educativa, amb alumnat, famílies, docents, PAS i claretians.
“Sentint-nos hereus del llegat del pare Claret, de la seva visió cristiana de la persona i el món. Mirem cap al futur amb confiança, tots junts, coneixedors de la nostra història, fidels a la nostra identitat. Celebrem aquests 150 anys. Tenim un futur ple d’història”, conclouen amb una reflexió signada per Josep Sanz, titular de l’escola. L’entitat prepara diverses activitats per celebrar aquesta important efemèride amb la comunitat educativa, exalumnes i el barri que els ha vist créixer.