Vés al contingut

(Claret) L’Editorial Claret acaba de publicar, en català, el nou Directori per a la Catequesi. El Document, traduït al català per Joan M. Amich Raurich i Enric Termes Ferré, es va presentar públicament al Vaticà el mes de juny i assumia el repte de fer entenedor el missatge de Jesús en un context de transició cultural.

El Directori per a la catequesi se situa en una dinàmica de continuïtat amb els dos que l’han precedit: el Directori catequístic general, redactat per la Congregació per al Clergat el 1971 i el Directori general per a la catequesi, el 1997. El primer va tenir com a referència l’ensenyament conciliar; el segon, el Catecisme de l’Església Catòlica; i el que avui presentem en català, el Sínode sobre La nova evangelització i la transmissió de la fe cristiana, juntament amb l’Exhortació apostòlica del papa Francesc Evangelii gaudium. Entre els documents previs que incorpora el nou Directori, també hi ha l’encíclica Laudato Si' i l’atenció a la crisi ecològica.

Els tres textos mantenen unes exigències comunes, com ho són la finalitat i les tasques de la catequesi, però cada un d’ells intenta respondre a canvis en el context històric i a l’actualització feta pel Magisteri. El Directori per a la catequesi, que està amb sintonia amb l’ecologia integral, proposa una obertura al món digital a la vegada que ofereix una mirada profunda al context cultural, que pot fer adonar de les noves problemàtiques que l’Església està cridada a viure. Tal i com s’apunta en el pròleg, la primera problemàtica és el fenomen de la cultura digital que comporta la segona connotació, la globalització de la cultura: “Totes dues estan associades de tal manera que es determinen recíprocament i produeixen fenòmens que evidencien un canvi radical en l’existència de les persones”.

L’estreta unió entre evangelització i catequesi es converteix en la peculiaritat d’aquest Directori: “El que es busca és proposar un itinerari on es percebi la íntima unitat que existeix entre l’anunci del kerigma i la seva maduració”. El Document reivindica, també, una pedagogia eficaç. Capellans, diaques, bisbes, religiosos i tots els catequistes d’arreu del món que ofereixen aquest servei són les persones més implicades en l’ús d’aquest nou Directori.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.