Nova aposta per la normalització de la presència i opinió del cristianisme protestant en llengua catalana. Des de mitjans de setembre, la revista americana Christianity Today ha començat a traduir articles en català. Especialitzada en teologia, església i cultura, el Washington Post la considera la revista insígnia en el món evangèlic.
Christianity Today va ser fundada l’any 1956 per Billy Graham i liderada editorialment en els seus primers dotze anys pel teòleg nord-americà Carl F. H. Henry. La raó de ser d’aquesta publicació queda ben recollida en l’expressió “beautiful orthodoxy”. Christianity Today busca comunicar la veritat i la bellesa de l’evangeli a un món necessitat de veritat, bondat i bellesa. I ho fa evitant les arestes de la intransigència que a vegades acompanya determinades expressions del cristianisme.
A les acaballes de l’estiu, Israel Planagumà –traductor freelance i cristià protestant– es va assabentar que Christianity Today buscava traductors en diferents llengües i va decidir posar-se en contacte amb ells. Va oferir-se per traduir de l'anglès al català, malgrat que la revista en aquell moment cercava traductors a llengües “globals”. El fet que la seva Global Media Manager, Morgan Lee, hagués fet un semestre d’estudis a Barcelona va facilitar molt les coses. Un cop acceptada la proposta, va trobar l’ajuda inestimable de Carme Tenas com a correctora. I ara el portal en català de Christianity Today és una realitat. S’hi pot accedir directament, o també per subscripció a un canal de Telegram.
Aquest projecte té les marques característiques que es donen en iniciatives d’emprenedoria pròpies dels temps que vivim, on el factor més important ha deixat de ser la institució i el que prima és la idea de moviment. Busca és sumar i enfortir la tasca que durant molts anys han fet altres iniciatives i publicacions locals, com ara Presència Evangèlica, en el seu desig de servir la comunitat protestant catalana d’un mitjà informatiu i d’actualitat. I de fer-ho en un entorn on l’opinió i perspectiva evangèlica són —en el millor dels casos— minoritzades, si no directament ignorades o inexistents.
Es preveu que es publiquin dos articles per setmana. Seran una selecció de temes d’actualitat al món i rellevants a Catalunya des d’una perspectiva netament cristiana. També amb vocació d’establir ponts de comunicació amb una societat cada vegada més allunyada del fet religiós en les seves expressions més formals o institucionals.