Vés al contingut
ou-com-balla-bcn
Fotografia: Catedral de Barcelona.

Catedral de Barcelona / OAR Enguany l'Ou com balla s'adapta al context d'emergència climàtica de sequera que viu el país en els darrers mesos. La Catedral de Barcelona és un exemple d'aquesta adaptació que instal·larà l'ou a la tradicional font de Sant Jordi, però, aquest cop, en un circuit d'aigua tancat per tal de reduir-ne al màxim el consum. També ho faran així al Seminari Conciliar de Barcelona al monestir de Pedralbes o a l'Oratori Sant Felip Neri, entre d'altres.

A més del tradicional Ou com balla, la Catedral de Barcelona, per primera vegada, inaugurarà el tradicional Ou com balla amb un pregó, que serà a càrrec de la primera síndica de greuges de l’Ajuntament de Barcelona i exdirectora de Càritas Barcelona, Pilar Malla. L'objectiu és fomentar el valor social que hi ha darrere la celebració de Corpus Christi, dia en què l’Església celebra la festa de la caritat. El Capítol de la Catedral vol instaurar que cada any la persona encarregada del pregó sigui algú amb un recorregut destacat en la lluita pels drets humans.

A la Catedral, l'ou el posarà a ballar un infant d'un projecte de Càritas Barcelona

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dimecres 7 de juny, a les 18:30 h. Començarà amb una processó al claustre, amb l’acompanyament musical del Cor de la Universitat de Barcelona. Seguidament, es procedirà a la benedicció de l’Ou i la intervenció de la pregonera, activista social i política catalana. Qui posarà l’ou a ballar serà un infant del projecte Glamparetes de Càritas Diocesana de Barcelona, fundat per Pilar Malla, que ofereix un acompanyament integral per al desenvolupament personal i educatiu dels infants i joves.

Relacionats amb el programa festiu de Corpus Christi, també hi ha les Jornades Eucarístiques amb l’exposició del Santíssim, la catifa de flors que es podrà visitar al claustre en el mateix horari de l’Ou com Balla, la jornada de portes obertes el dijous 8 de juny i l'exposició al Museu Diocesà de Barcelona amb el títol ‘Quan la Gent s’ajuda’, sobre la importància de les confraries gremials a Barcelona des dels seus inicis.

Al Seminari de Barcelona, l'aigua de la font ha estat recollida de la pluja dels últims dies

L'Ajuntament de Barcelona ha informat que només aquelles fonts que funcionin amb un circuit tancat i l'aigua es pugui reciclar per regar, podran fer ballar l'ou amb aigua.

Amb tot la Catedral de Barcelona no és l'única que disposarà d'un circuit d'aigua tancat. També ho farà d'aquesta manera el Seminari Conciliar de Barcelona que s'instal·larà, per segon any consecutiu, del 7 al 10 de juny.

Enmig del decret de sequera, el Seminari Conciliar de Barcelona ha explicat que "s'ha habilitat el circuit amb aigua de pluja recollida aquests últims dies que, posteriorment, es reutilitzarà per regar les zones verdes de l’edifici".

L'Ou com balla a la resta de Barcelona

L'ou també es podrà veure a la basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona, al Col·legi Escolàpies Llúria, al Museu Frederic Marès, a l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, a la parròquia de Santa Maria del Taulat, al reial monestir de Santa Maria de Pedralbes, entre d'altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.