Vés al contingut
Catalunya Religió
catalonia-sacra-estiu-divi
Fotografia: Catalonia Sacra.

CR Catalonia Sacra ha presentat la nova edició de la campanya d'estiu, 'L'estiu és diví'. La campanya convida a redescobrir catedrals, basíliques, monestirs o esglésies, enguany a través de la música. La proposta d'enguany consta d'un recorregut a través de la història musical que ens ofereix el músic i compositor Jordi Domènech.

A través de càpsules divulgatives on l'orgue és el centre exemplifiquen, amb el so de l’orgue, l’evolució que ha tingut la música en els darrers segles. En aquests vídeos també hi col·laboren dos dels organistes més reputats del país, Jordi Reguant i Mercè Sanchís

Catalonia Sacra convida a redescobrir el patrimoni a través de la música presenta una nova edició de 'L'estiu és diví'

Música i patrimoni

La guia musical es complementa amb un conjunt de vint-i-cinc esglésies vinculades amb cadascun dels períodes musicals. Entre els diferents temples, Catalonia Sacra ha escollit el monestir de Santa Maria de Ripoll i l'església de Sant Miquel de Fluvià, entre d'altres, per representar l'època medieval.

 

Per tractar el renaixement parlen dels punts comuns del jazz i la música del renaixement. A més proposen la visita de la Catedral de Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona o el Monestir de Sant Cugat del Valès, entre d'altres.

 

L'època de l'òpera, el barroc, l'exemplifiquen amb diferents obres de Vivaldi, Bach o Händel. L'església de Sant Maria la major de Montblanc i l'Església de la Puríssima Sang de Reus, en són algunes de les propostes de vista.

 

El classicisme i el romanticisme són les èpoques de les grans simfonies i orquestres. D'aquest període recomanen visitar el Monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal i l'església de Santa Maria Assumpta d'Arenys de Mar, entre d'altres. 

 

El segle XX i la música moderna se centra en el minimalisme, l’expressionisme o el ​serialisme. Des de Catalunya Sacra posen en valor les esglésies de les Valls d'Àneu o el Monestir de Sant Daniel de Girona d'aquests períodes.

 

Al web d’aquesta proposta que ofereix Catalonia Sacra també s’hi recull una selecció de concerts que tenen com a escenari els temples de la Xarxa de Catalonia Sacra.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.