Vés al contingut

Per saber-ne més

(Càritas Diocesana de Terrassa) Durant el 2019 Càritas Diocesana de Terrassa ha estat acompanyant a gairebé 30.000 persones en el seu procés per tal de poder tenir una vida autònoma. Com va fent des del principi, Càritas acompanya la persona en la seva globalitat, vetllant pel seu benestar físic, psíquic i emocional.

Des dels 8 programes de l'entitat i l’empresa d’inserció APASOMI es procura garantir els drets fonamentals de l'alimentació, l'habitatge, un treball digne, l'accés a la sanitat i a medicaments. Així com promoure la formació de les persones per tal de poder accedir a un nou ventall d'ofertes de feina, l'acompanyament dels adults en l'educació dels fills i l'acompanyament de les persones grans per combatre la soledat.

Càritas Diocesana de Terrassa ha pogut acompanyar 12.809 llars durant el 2019 gràcies al compromís de 1.568 voluntaris que col·laboren en tots els projectes de l’entitat, des de les Càritas Parroquials i Arxiprestals, fins a la pròpia estructura Diocesana. Tots ells compten per ajudar a les persones perquè cada gest compta #JoComptoXTu. Càritas l’any 2019 ha realitzat 37 formacions específiques i d’aprofundiment per a les persones voluntàries i els 40 treballadors, amb l’objectiu de vetllar per acollir i acompanyar les persones d’una forma digna, responsable i justa, i poder realitzar l’acció social de l’Església de la millor manera.

L’esforç dels socis i donants, particulars i d’empreses, ha permès un any més a l’entitat poder seguir ajudant a les persones més vulnerables del Vallès Oriental i el Vallès Occidental, i ser testimonis que #TotsTenimUnÀngel.

El 2019 Càritas també ha presentat el VIII informe FOESSA en el qual es constata que l'espiral de l'exclusió social expulsa les persones cap a l'exclusió severa amb una força cada vegada més gran que dificulta la seva integració. L’informe conclou que les problemàtiques més destacables a Catalunya són la precarització del treball, l’exclusió residencial, els problemes derivats de la salut i l’aïllament social.

La crisi social causada per la COVID ha fet visible per a la societat la vida de totes aquestes persones que no arriben a final de mes i que han de decidir entre pagar les despeses de la llar o donar menjar als fills, #LaRealidadQueEs. Francesc Llonch, director de Càritas Diocesana de Terrassa remarca que “A través de totes i cadascuna de les persones compromeses amb l'entitat, Càritas denuncia les injustícies, reclama els drets humans i la igualtat de totes les persones, treballant per una societat on tothom tingui un lloc i una vida digna.”.

Ja han passat 3 mesos des que es va decretar l’estat d’alarma. Durant aquest temps Càritas ha posat els esforços en garantir les necessitats bàsiques dels participants i de totes aquelles persones que la crisi ha portat a demanar ajuda a l’entitat. Les necessitats s’han multiplicat per la paralització de part important de l’economia a causa del coronavirus.

Tal com recull l’informe La crisi de la Covid-19. El primer impacte en les famílies acompanyades per Càritas Els ingressos que provenen de l’economia informal cauen més del 70% cosa que posa de manifest que un col·lectiu de persones que fins ara subsistien dins l’economia informal i la precarietat, comencen a venir a Càritas a demanar ajuda perquè s’han quedat sense ingressos. No poden accedir a prestacions per desocupació i si són persones en situació administrativa irregular ni tan sols tenen accés a la Renda Garantida de Ciutadania ni al recentment aprovat Ingrés Mínim Vital. El conjunt de la situació fa que les llars sense ingressos passen d’1 de cada 10 a 1 de cada 4, són llars en situació de gran vulnerabilitat que no poden cobrir les necessitats més bàsiques com l’alimentació o l’habitatge, i això inclou també famílies amb infants.

Adaptant-se a les mesures de seguretat establertes, Càritas ha engegat la campanya “A només 2 metres de tu per tal d’explicar a la societat que malgrat que aquest virus ens obliga a separar-nos físicament, mai aconseguirà allunyar-nos de cor. Càritas vol estar molt a prop de tots aquells qui estan patint les conseqüències d’aquesta pandèmia, ja que, només així es convertiran els dos metres de distanciament en 200 cm d’esperança, de solidaritat i amor.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.