Vés al contingut

(Càritas Diocesana de Barcelona) Més de 2.000 persones col·laboradores de Càritas Diocesana de Barcelona han assistit al tradicional concert de Nadal de la Sagrada Família, aquest passat divendres. El concert ha volgut cloure els diversos actes que Càritas Diocesana de Barcelona ha dut a terme per commemorar els seus 75 anys d’història.

El concert ha anat a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigits per Xavier Puig. Durant el concert, el públic ha gaudit d’algunes peces clàssiques de Johann Sebastian Bach, entre d’altres, però també han pogut escoltar algunes de les nadales més tradicionals i conegudes com Santa nit o El noi de la Mare.

Abans d’iniciar-se el concert, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, ha volgut adreçar unes paraules a totes les persones assistents. Busquets ha començat agraint el suport de tots els socis, donants, persones voluntàries, professionals i mossens que diàriament col·laboren amb Càritas Diocesana de Barcelona. “La nostra tasca la podem fer gràcies a tots vosaltres, tenint-vos al nostre costat per poder seguint fent aquest camí. Fa 75 anys que som al servei de les persones, i volem seguir molts anys més construint una societat més justa i solidària”, ha indicat Busquets.

Així mateix, el director de Càritas Barcelona ha volgut recordar que la pobresa i l’exclusió social continuen presents a Barcelona, i ha alertat que 1 de cada 4 persones de la diòcesi viu en situació d’exclusió social. “Aquesta xifra és greu, i situa la pobresa de Barcelona per sobre la mitjana de Catalunya”, ha explicat. Amb tot ha volgut fer una crida a l’esperança, afirmant que l’exclusió social amb la qual convivim no és inevitable, sinó que pot revertir-se. Per fer-ho ha demanat polítiques socials públiques adequades, i que la societat civil segueixi responent amb la solidaritat amb què ho ha fet aquests darrers anys.

Per la seva banda, el cardenal i president de Càritas Diocesana de Barcelona, Joan Josep Omella ha parlat de les ferides que provoquen les desigualtats, indicant que aquestes no són fàcils de guarir, i que no poden tancar-se de qualsevol manera. Per aquest motiu, ha fet una crida a no treballar des de la pressa i la immediatesa, sinó des de la cura i la paciència. “Els professionals i voluntaris de Càritas saben que els processos vitals d’una persona necessiten temps, i que l’acció de Càritas mai s’ha de guiar per la immediatesa o el neguit, sinó per un esperit de treball constant”, ha indicat Omella.

L’arquebisbe de Barcelona, ha advertit que vivim en una societat que actua marcada per “l’ara mateix”, i que hem de saber aturar-nos i reflexionar sobre les nostres accions. Finalment, ha fet una crida als assistents, demanant-los estiguin al costat de les persones que més estimen, però també dels que més pateixen, sobretot per Nadal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.