Vés al contingut
blanquerna-75-anys-8
Fotografia: Pere Virgili.
Galeria d'imatges

CR Missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona per celebrar els 75 anys de la Fundació Blanquerna. El 1948 l’arquebisbat de Barcelona, amb la implicació de diverses congregacions religioses, va fundar l’escola de mestres Blanquerna que avui és la Fundació Blanquerna amb tres facultats, 26 titulacions de grau i més de set mil alumnes.

El sentit i la motivació última d’aquest servei universitari va marcar la celebració de l’Eucaristia presidida per bisbe auxiliar de Barcelona David Abadias. També va concelebrar el nou bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, que fins ara acompanyava la institució com a bisbe auxiliar de Barcelona.

“La formació de Blanquerna té el deure moral de promoure des de la proposta cristiana persones plenes i lliuresa”

Abadias va descriure com avui “Blanquerna és una proposta d’esperança”, en tot allò que des de l’acadèmia es pot corregir “dels mals del nostre món” per fer-lo “més just, més bo i més digne”. En una homilia plenament ajustada a un context universitari, va situar Blanquerna com un instrument per “moure consciències” i “per aconseguir que els alumnes tinguin alguna cosa a dir en el nostre món”. Una formació que té el “deure moral” de promoure des de la proposta cristiana “persones plenes, lliures i compromeses”.

La celebració la va obrir Salvador Pié, el rector de Santa Maria del Mar i president de Blanquerna durant 40 anys. Va recordar breument el recorregut que va portar Blanquerna a ser una de les entitats fundadores el 1991 de la Universitat Ramon Llull. Disposar d’una universitat agrupant diversos centres acadèmics de l’Església, “ja era un somni de la diòcesi de Barcelona quan va crear l’escola de mestres el 1948”.

Una formació d'alumnes ètics i compromesos

En una intervenció en acabar la missa, Josep Maria Carbonell, actual president de la Fundació Blanquerna, va refermar el compromís per promoure una formació d’alumnes “competents, ètics i compromesos en la transformació social i al servei de la justícia i el bé comú”.

La celebració comptar amb la participació de totes les facultats i serveis de la Fundació i va estar acompanyada pel Cor Blanquerna i l’organista Joan Seguí, amb un repertori d’orgue bàsicament contemporani. Precisament la música centrarà el pròxim acte dels 75 anys amb l’estrena d’una cantata composta per Bernat Vivancos el 15 de desembre a la basílica de la Sagrada Família.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.