Vés al contingut

(Glòria Barrete –CR) 14 de febrer. Enguany, dimecres de cendra en que s'imposa un polsim de cendra al cap d'aquells fidels que van a missa. És també el primer dia de la Quaresma, el temps litúrgic que serveix com a preparació per a la Pasqua.

La delegació de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona organitza, per segon any consecutiu, l'acte 'Sent la Creu'. Una celebració que tindrà lloc aquest diumenge 18 de febrer a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i que comptarà amb la presència del cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i dels dos bisbes auxiliars de la diòcesi, Sergi Gordo i Antoni Vadell.

La creu de Mossul, tema central

L’any passat el leitmotiv de l'acte va ser la creu de Lampedusa, però aquest any se centren en la creu de Mossul, una creu provinent de l’església de sant Simó de Bartella, a les afores de Mossul -Iraq- i que va ser destruïda per Estat Islàmic i ara s'està reconstruint.

La celebració, que començarà a les 18:30h, s'iniciarà amb un via creu amb cants del grup Hakuna, format per joves vinculats a la parròquia de Santa Agnès de Barcelona. També comptaran amb tres testimonis de joves que han trobat en la creu la força per seguir caminant enmig de les dificultats. Un jove cristià de l'Iraq, una infermera que va ajudar les víctimes durant l'atemptat a la Rambla de Barcelona i un jove que ha patit assetjament.

"Aquest any s'ha volgut donar un to de reconstrucció a la Quaresma", explica Bruno Bérchez, delegat de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona, "som una Església ferida que sovint s'ha de reconstruir, igual que ho està fent ara l'Església cristiana de l'Iraq".

Temps de preparació personal i comunitari

I és que com a cristians, recorda Bérchez, la Quaresma "sempre és un moment per parar i per preguntar-se sobre allò que necessito canviar a la meva vida". La Quaresma és aquesta oportunitat per ser conscient "que volem canviar i sobretot que ho volem fer amb la comunitat, amb la pregària, amb el dejuni i amb l'almoina", els símbols per excel·lència d'aquest període litúrgic.

I com els joves poden dur a terme aquesta preparació? La delegació de Barcelona convida tots els joves a posar-se en camí cap a la Pasqua, "potser incrementant la pregària diària, potser privant-se d'alguna cosa com massa temps de mòbil o anar menys al cinema".

Bérchez també proposa prendre's l'almoina com una oportunitat per fer voluntariat, per exemple. "Aquell temps que treus d'alguna cosa potser el pots dedicar a altres, o a reconciliar-te amb algú amb qui t'hagis barallat" . En definitiva, explica, "la Quaresma és un moment de reconciliació, i si es viu així aquest temps, la Setmana Santa és més intensa".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.