Vés al contingut

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dimecres el teòleg Antoni Matabosch farà la lliçó inaugural del curs de la Fundació Joan Maragall. Parlarà d’un tema que coneix a fons, sobretot perquè l’ha viscut personalment: “Del diàleg ecumènic al diàleg interreligiós”. Expert en el diàleg entre les confessions cristianes, els darrers anys ha ampliat la seva tasca en l’àmbit del diàleg interreligiós.

Matabosch fa un balanç positiu del camí fet, però creu que “de diàleg teològic entre religions se n’ha fet poc”. S’ha treballat més altres camps com la col·laboració en activitats i serveis o compartint experiències d’espiritualitat.

Ho explica en aquesta entrevista que avança alguns dels temes que presentarà dimecres. Remarca que el diàleg “ha de partir de la identitat de cadascú, d’una identitat que no sigui tancada”. I també explica que així com “l’objectiu últim del diàleg ecumènic és la unitat dels cristiana, l'objectiu del diàleg interreligiós és l’harmonia entre les religions”.

Antoni Matabosch va ser el primer president de la Fundació Joan Maragall i un dels seus impulsors fa més de 25 anys per promoure el diàleg fe-cultura. Actualment és el director de l’ISCREB i representa l’arquebisbat de Barcelona en el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) que també va contribuir a fundar fa 10 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.