Vés al contingut
Autories
arquebisbe-lima
Fotografia: Arquebisbat de Lima.

CR L'arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, serà el convidat de la tercera edició del col·loqui 'Tribuna Joan Carrera'. El religiós parlarà sobre el 'Present i futur d'una Església com a Hospital de Campanya'. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 13 d'octubre. Aquest cop, serà en un format de sopar al claustre de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. Per a poder participar-hi cal inscriure's prèviament.

Carlos Castillo Mattasoglio, arquebisbe de Lima, és teòleg, professor i pastoralista. Ha treballat en la pastoral juvenil i en parròquies populars. A més d'arquebisbe de Lima, és Primat del Perú des de 2019. Testimoni des dels inicis de l’aplicació del Vaticà II i del sorgiment de la teologia de l’alliberament, ha estat sempre atent a l’evolució i interacció entre teologia i pastoral. Ha fet les seves pròpies aportacions entorn de la Teologia de la Regeneració. Amb les seves homilies dominicals ha esdevingut la consciència moral del país més enllà dels avatars dels canvis polítics i socials.

Els organitzadors de la Tribuna Joan Carrera expliquen que el canvi de lloc i hora de la pròxima edició s'ha fet per coincidir amb la celebració de la trobada de responsables d'Hospitals de Campanya que es fa a Santa Anna. Castillo és un dels participants d'aquesta trobada i, amb la seva participació en la Tribuna, es busca "sumar sinergies i teixir complicitats", un dels objectius d'aquests col·loquis.

Una vintena d'entitats convocants

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i el diari El Punt Avui. I té per objectiu recollir i actualitzar les inquietuds constants en la trajectòria del bisbe Joan Carrera: la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la nostra societat catalana.

Entitats i institucions eclesials s’han adherit a aquesta iniciativa com a convocants i ja en són una vintena: la productora Animaset, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, el grup Effathà-cristiansdebase.cat, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, El Pregó, la Fundació Albert Bonet, la Fundació Casa de la Misericòrdia, la Fundació Catalunya Religió, la Fundació Centesimus Annus, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la Fundació Joan Maragall, la Fundació Pere Tarrés, el Grup Cristià del Dissabte provinents del País Valencià, el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Justícia i Pau, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna - Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos de Catalunya. “Hem estat capaços de sumar sinergies”, valoren els impulsors de la iniciativa.

Joan Carrera (1930-2008) concebia l’eclesialitat en diàleg amb la societat. Per això sempre estava disponible per participar en debats, tertúlies, trobades i d’aquí naixia la seva preocupació per impulsar uns mitjans de comunicació cristians que oferissin una paraula serena i esperançada a la societat. La seva preocupació política partia d’aquestes mateixos principis convençut del servei que podien fer a la societat les aportacions de l’humanisme cristià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.