Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Laura Mor CR/Vic) Són conscients de les dificultats que viuen com a docents de religió, però les encaren amb il·lusió. Aquest és el discurs de mestres i professors d'aquesta assignatura s'ha reunit a Vic aquest dissabte en la vuitena trobada sectorial que organitza el SIERC i l'Escola Cristiana de Catalunya, en un marc formatiu i de convivència.

En aquest vídeo, el coordinador del Secretariat Interdiocesà per a l'Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC), Pere Micaló, explica que “a poc a poc anem normalitzant la docència de la religió als centres educatius”, malgrat les dificultats notables en l'ensenyament de la religió.

Per la seva banda, M. Carme Pinilla, delegada episcopal d'Ensenyament de la diòcesi de Vic, assenyala el perill que aquests docents siguin “com un bolet”, especialment en l'escola pública. Per això ha destacat la idoneïtat d'aquest punt de trobada, on compartir vivències i fer més palpable una realitat col·lectiva.

Micaló ha subratllat les estadístiques que xifren en poc més d'un 20% l'alumnat de l'escola pública que tria aquest tipus d'ensenyament. Segons el coordinador del SIERC, aquest fet “comporta un problema social greu si ens creiem que la religió catòlica és el que ha configurat la nostra societat, perquè en aquest sentit tenim un 80% d'analfabets”.

La jornada ha comptat amb una ponència sobre Com parlar de Jesucrist a partir del currículum, a càrrec del degà de la Faculat de Teologia de Catalunya. En la seva intervenció, Armand Puig ha fet una crida a explicar el cristianisme a les aules des de la centralitat de la figura de Jesús.

Durant els diferents parlaments que han obert la jornada, Enric Puig, director general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha dit que aquestes trobades han fet que professors i mestres de religió augmentin “el seu sentit de pertinença a un col·lectiu professional i eclesial que té encomanada una missió que depassa la mera formació d'una matèria: cavar molt més enllà”.

Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha definit el col·lectiu de docents de religió com “el nostre campanar”, és a dir, com un punt de referència bàsic per als alumnes, encarregats de recordar-los que tenen un llegat important a transmetre.

També s'hi han fet presents l'alcalde de la ciutat acollidora, Josep M. Vila d’Abadal, l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el bisbe de Vic, Romà Casanova, i el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.