Frames Percussion, presenta l’obra Timber (2009) de Michael Gordon (1956-), una composició per a sis simandres, instruments de percussió utilitzats des del segle VI en monestirs cristians ortodoxos. A través de canvis en la dinàmica d'un instrument a un altre, es crea un magma sonor constant de patrons ascendents i descendents que esborra qualsevol mena de discreció entre ells. Un concert que posa en diàleg la música i l’entorn del claustre.
Direcció artística: Dani Espasa
La influència dels primers ritus cristians sobre la música occidental és profunda i duradora. Des dels seus modestos inicis amb el cant gregorià, la música religiosa ha estat una força constant en el panorama musical occidental, reflectint la intersecció entre la fe, la cultura i l'expressió artística al llarg dels segles.
Els Vespres musicals d’aquest estiu presenten quatre visions diferents de com l’herència dels primers ritus cristians han perdurat i evolucionat al llarg de la història de la música. Arrenca el cicle amb el compositor i pianista Carles Viarnès qui a partir dels modes eclesiàstics gregorians experimenta en la instrumentació i la composició de les seves obres. El segon concert, amb la formació Intactvs, explorarà la profunda devoció espiritual de les laudes marianes del segle XIV, en diàleg amb altres composicions musicals del període. Frames percussions oferirà un concert diferent, en què l’obra Timber del compositor americà Michael Gordon podrà ser escoltada des de diferents punts del claustre. Per aquest concert s’utilitzaran sis simandres, un instrument de percussió de fusta que s’utilitza en les esglésies cristianes ortodoxes des del segle VI. Finalment, “Viola de mar” del trio Carles Blanch, Marc Clos i Miquel Àngel Cordero, recrearan l’univers sonor de les composicions de corda polsada del renaixement.