Vés al contingut
Tica Font
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
▶️ Cristianisme i Justícia
Adreça (carrer i número)
Roger de Llúria 13
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Cristianisme al segle XXI
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

La pau, compromesa amb la dignitat humana, amb Tica Font

Tica Font és fundadora del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs i activista per la Pau.

ESPAI OBERT - CALENDARI: Cicle 2022-2023

COM FER POSSIBLE UN CEL NOU I UNA TERRA NOVA.

12 de novembre Resistència i esperança en un món injust: El llibre de l’Apocalipsi. Xavier Alegre, jesuïta, teòleg i professor de Nou Testament a la Facultat de Teologia.

14 de gener La depredació del planeta, des de l’ètica de la responsabilitat. Santiago Vilanova, periodista, escriptor i consultor ambiental.

18 de febrer La idea política de la fraternitat per a un món comú. Angel Puyol, filòsof, professor d’Ètica i Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

18 de març Pistes per superar una concepció ingènua del capitalisme. Jordi Pigem, filòsof de la ciència i assagista.

22 d’abril La pau, compromesa amb la dignitat humana. Tica Font, fundadora del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs i activista per la Pau.

13 de maig La construcció de l’esperança. Laura Mor, responsable de comunicació a les Escoles Vedruna.

Dissabtes d’11 a 13 h. Sala d’actes de “Cristianisme i Justícia”. Carrer Roger de Llúria, 13. Sessions presencials i telemàtiques.

.

Vàrem dedicar el nostre darrer Congrés als reptes derivats del confinament i, el darrer cicle d’«Espai Obert», als desafiaments que ens planteja la utopia de l’Evangeli. Davant de les contradiccions amb què topem en el món d’avui, ens ha semblat que en aquest nou cicle 2022- 2023 havíem de mirar el futur amb esperança. Fem nostra la lliçó que suposa el llibre de l’Apocalipsi: «Després vaig veure un cel nou i una terra nova. El cel i la terra d'abans havien desaparegut, i de mar ja no n'hi havia» (Ap 21,1). Aquest món nou (sessió 1a) va forçosament vinculat a la responsabilitat humana de deixar de depredar el planeta; se´ns convida a una concepció d’ecologia global (sessió 2a) Aquesta concepció ens imposa un tractament adult de la religió que s’ha de relacionar amb l’ètica d’un món per a tots (sessió 3a). No podem parlar de supervivència del nostre planeta sense una Ètica Mundial, la qual cosa exigeix una superació de les desigualtats a les quals ens ha abocat el capitalisme liberal (sessió 4a). No hi pot haver ètica mundial sense una pau religiosa i global (sessió 5a), I aquesta pau requereix diàleg i construir l’esperança de que aquesta terra nova és possible (sessió 6a).