Vés al contingut
Marta Marín-Dòmine
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Adreça (carrer i número)
Baixada del Monestir, 9
Municipi
Barcelona
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

La memòria i la guerra, amb Marta Marín-Dòmine

El diàleg del dimarts 28 de març, , Directora del Born Centre de Cultura i Memòria.

Com hem de parlar de la guerra els que no l’hem viscuda? Quin record n’hem de conservar? N’hi ha prou de fer memòria de la guerra per evitar que es repeteixi? Quines versions de la guerra hem de triar per fer memòria? Quins són els testimonis privilegiats? És la memòria de la guerra i de la postguerra una forma de justícia? Es poden guarir les seves ferides?

Observacions: El monestir obrià les portes mitja hora abans. El diàleg s'emetrà en diferit posteriorment al canal de youtube del centre

Preu: Gratuït.

Diàlegs de Pedralbes. Pensar la pau, pensar la guerra. Què és la pau?

La proposta del cicle de Diàlegs de Pedralbes d'enguany, Pensar la pau, pensar la guerra, en col·laboració amb el diari Ara, està sota la direcció del filòsof Daniel Gamper i moderada pel periodista Antoni Bassas.

L’Europa que coneixem es construeix sobre les cendres de la guerres. La mirada cap al futur dels europeus conté la memòria de la destrucció de la qual provenim. Tanmateix, la guerra queda lluny temporalment i geogràficament. Amb la Guerra dels Balcans iniciada ara fa més de trenta anys, Europa va interrogar-se sobre quin era el seu rol davant del genocidi dintre de les seves fronteres, sobre la licitud de la intervenció militar, la utilitat de l’ajuda humanitària i, en definitiva, sobre les causes i la conducció de la guerra justa. Avui la guerra a Ucraïna planteja de nou aquestes reptes. L’objectiu d’aquest cicle dels Diàlegs de Pedralbes és pensar la guerra i la pau tant des d’un punt de vista polític com jurídic, prenent en consideració les ferides que causa, les vides que modifica i la radicalitat de l'experiència bèl·lica.

Diàlegs