Segon diàleg del cicle “Altres mirades.El Pròxim Orient al fons fotogràfic del p. Ubach” amb què volem aprofundir en la influència de la imatge i la fotografia en la construcció del relat i les percepcions sobre realitats socials, culturals i polítiques del Pròxim Orient de la mà de periodistes, fotògrafs, historiadors i experts. Aquest debat està coorganitzat amb l’Observatori Blanquerna.
Ja és un lloc comú dir que el diàleg és una pedra angular no només de la resolució de conflictes sinó de la convivència humana. És fonamental entendre que el diàleg genuí consisteix en un procés complex i laboriós: és, abans que res, un fi en si mateix. En un món que sovint afavoreix solucions ràpides i simplificacions excessives, és crucial apreciar la riquesa de detalls i matisos presents en cada situació.
Això és el que aconsegueix la mirada del Pare Ubach: presentar un mosaic com el que és. Cada tradició religiosa o cultural és, en si mateixa, una amalgama de diversitats. Aquesta és, potser, una de les contribucions actuals de l’obra d’Ubach: reconèixer la realitat concreta en la qual s’encarnen i es transformen les tradicions, especialment rellevant en un món que és, paradoxalment, cada vegada més divers i globalitzat. De tot plegat en parlem en aquest diàleg del cicle.
Accés lliure amb prèvia confirmació aquí. Aforament de la sala limitat.
SPEAKERS
Moderador
Expert en història de l’art, filosofia i religióMembre de l’Observatori Blanquerna
Ponent
Pau Valls
Filòsof, monjoAbadia de Montserrat
Ponent
Laurent Cohen
CopresidentJunts – Associació Catalana de Jueus i Palestins,
Ponent
Lana Kazkaz
Periodista i investigadoraObservatori Blanquerna en mitjans, cultura i religió