Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
▶️ Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa - CETR
Adreça (carrer i número)
Carrer de Rocafort, 234 baixos (Jardins Montserrat)
Telèfon
93 410 77 07
Municipi
Barcelona
Preu
3.00
Nom de l'entitat organitzadora
Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa - CETR
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

L'anarquisme, ciència i espiritualitat

En línia / Nova data / Amb Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor, i Jose Manuel Bobadilla, sociòleg llibertari

Cafè Tertúlia de Qualitat Humana

És un espai relaxat per dialogar i intercanviar reflexions i experiències sobre la qualitat humana i la qualitat humana profunda a partir de temes o desafiaments que es plantegen avui a una humanitat en canvi. No vol ser simplement una exposició de posicionaments sinó una oportunitat per interpelar-nos, per fer recerca plegats, per remoure’ns, per comunicar sense prejudicis, per construir quelcom nou, per apuntar a la radicalitat de la vida, per construir un món nou des de l’escolta integral. Vol combinar seriositat i rigor amb un to còmode, indagador i, per què no, relaxat. La durada de les sessions anirà, segon la sessió, de 60 a 90 minuts.

Es requereix inscripció prèvia. Aportació: 3 € por sessió.

1. ANARQUISME, CIÈNCIA I ESPIRITUALITAT



Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor

Jose Manuel Bobadilla, sociòleg llibertari

Moderador: Francesc Torradeflot

Quina relació tenen l’anarquisme i la ciència amb l’espiritualitat, amb el cultiu de la qualitat humana? En quina mesura són un obstacle o una aliat de l’espiritualitat? La llibertat té un paper fonamental en el cultiu de la qualitat humana. Quin paper juga en la recerca cientí-fica i en el projecte anarquista?.

Data: 22 d’octubre a les 19:00 h. En castellà

2. VIVIM EN DOS PISOS: EL MÓN I EL TRASCENDENT?



Lama Tsondru, mestra budista

Quim Cervera, sociòleg i activista cristià

Joan Carles Marset, membre de Ateus de Catalunya

Moderador: Francesc Torradeflot

És freqüent que l’espiritualitat aparegui com l’experiència i formulació del viatge d’aquest món a un altre món diferent, comportant una dualitat que ha suposat històricament no pocs desajustos socials i psicològics. Hi ha dues realitats diferents? Hi ha una sola realitat? És possible seguir amb una visió dual del món i de la vida?

Data: 19 de novembre a les 19:00 h.

3. CULTIU DE LA QUALITAT HUMANA I NOVES ESPIRITUALITATS

Les noves formes d’espiritualitat són moltes. Són procediments hàbils per al cultiu de la qualitat humana o són només un producte de consum?

4. EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I QUALITAT HUMANA

La situació dramàtica que viu el nostre planeta demana una resposta social contundent. És possible sense cultivar la qualitat humana? El cultiu de la qualitat humana en una societat com la nostra canvia la nostra concepció del món, la nostra relació amb els éssers vius i amb el planeta?

5. LA QUALITAT HUMANA POT GESTIONAR LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA?

Qui gestiona la ciència i tecnologia en constant acceleració i qui valora la seva generació de nous productes i serveis? Si els valors estàtics del passat (generats per les religions i les ideologies) ja no funcionen en una societat de canvi continu, qui i com s’ordena la ciència i tecnologia desbocada? En aquest context, és imprescindible el cultiu personal i col·lectiu de la qualitat humana?

Informació i inscripcions

Insrcipció per fer el curs on line: https://cetr.net/15-cafe-tertulia-de-qualitat-humana/

Correu electrònic
cetr@cetr.net