Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Associació Cultural de la Comunitat Dzogchen (Kundusling)
Adreça (carrer i número)
Passatge de la Pau 10 bis, 3er 1a
Municipi
Barcelona
Preu
5.00
Nom de l'entitat organitzadora
Associació Cultural de la Comunitat Dzogchen (Kundusling)
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

2n Cicle de Cine Kundusling 2020

En la segona edició del nostre cicle de cinema a Kundusling oferirem una selecció de pel·lícules i documentals sobre la Natura i el Medi Ambient. Un recorregut des de les visions més contemplatives fins a les rotundes crides a l’acció per salvaguardar la vida al nostre Planeta Terra.

Imatge eliminada.

Durant el cicle de cinema s’ofereixen refrescs i snacks, per això suggerim una donació de 5 euros.

22 de FEBRER

17:00 Xerrada Zero Waste: «Com viure sense plàstic». Amb Sachiko Fullita

18:00 “Samsara” (2011 / 1h 39 min) – Dir. Ron Fricke i Mark Magidson

“Samsara» és una pel·lícula no narrativa creada pels cineastes Ron Fricke i Mark Magidson. El terme «samsara» és una paraula en sànscrit que significa ‘món’ o ‘existència cíclica’, però és usada sovint per descriure activitats mundanes. Segons el propi Fricke, el film aprofundeix en el seu tema favorit: la relació de la humanitat amb l’eternitat. Aquesta obra va ser rodada amb pel·lícula de 70 mil·límetres usant el sistema Panavision System 65 i utilitza música per impulsar la història. «Samsara» va ser filmada en prop de cent llocs en vint països i va trigar quatre anys a ser realitzada.

14 de MARÇ 19:30h

“Una veritat molt incòmoda: ara o mai” (2017 / 1h 38 min) – Dir. Jon Shenk, Bonni Cohen i Al Gore

Una dècada després que el documental «Una veritat incòmoda» (2006) divulgués la crisi del clima entre la cultura popular, arriba seqüela que posa de manifest com estem a prop d’una veritable revolució de l’energia. L’ex-vicepresident dels Estats Units, Al Gore, continua la seva incansable lluita, viatjant per tot el món per influir en la política climàtica mundial en la lluita contra el canvi climàtic. Les càmeres el segueixen entre bastidors, en el seu esforç per materialitzar la idea que, tot i que no hi ha hagut mai tant en joc, els perills del canvi climàtic es poden superar mitjançant l’enginy i la passió que atresora l’ésser humà.

25 d’ABRIL 19:00h

19:00 Presentació documental amb Marc Beneria

20:00 “Terranostra” (2014 / 1h 06 min ‘) – Dir. Marc Beneria

Premi FIC-CAT “Millor Documental” 2014

Un retrat poètic d’una dotzena de personatges Pirinencs en el cicle d’un any. Seguint el pas del temps, de tardor a tardor, pastors i camperols singulars ens parlen de la duresa i saviesa del passat, la importància de la naturalesa i l’amenaça de la crisi econòmica i ambiental. La roda del temps és imparable, tot es transforma i cal conèixer d’on venim per saber on anem.

16 de MAIG 20:30h

“Koyaanisqatsi” (1982 / 1h 27 min) – Dir. Godfrey Reggio

Realitzat entre els anys 1975 i 1982, «Koyaanisqatsi» -primera part del que seria després una trilogia formada per Koyaanisqatsi (1982), Powaqqatsi (1988) i Naqoyqatsi (2002)- és un singular documental que reflecteix la col·lisió entre dos mons obligats a conviure: d’una banda la vida dels homes en la societat moderna, la vida urbana i occidental, plena de tecnologia, ciència i consumisme. D’altra la naturalesa i el medi ambient del planeta Terra. Sense veu humana, tan sols amb el poder de les imatges i la banda sonora minimalista de Philip Glass, Godfrey Reggio va presentar aquest documental davant 5.000 persones el 4 d’octubre de 1982 al Radio City Hall de Nova York, convertint-se a l’instant en un documental de culte.

20 de JUNY 20:30h

“La meva gran petita granja” (2019 / 1h 31 min) – Dir. John Chester

The Biggest Little Farm explica la increïble història de John i Molly Chester, que van abandonar la ciutat per realitzar el somni de tota una vida: construir una enorme granja per fer collites en harmonia amb la natura. Amb una fotografia impressionant, animals captivadors i un missatge universal, The Biggest Little Farm ens brinda un pla per a una vida millor i un planeta més saludable.