Vés al contingut
Catalunya Religió
8000-infants-participen-fundacio-lacaixa

Fundació "la Caixa" El programa CaixaProinfància de la Fundació ”la Caixa” posa en marxa campaments d’estiu, colònies urbanes i centres oberts gratuïts a tot Espanya. Està previst que hi participin al voltant de 30.000 infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, risc de pobresa o exclusió social. A Catalunya estan previstos més de 8.000 participants.

L’entitat destina més de 9 milions d’euros a l’impuls d’aquestes activitats de lleure educatiu durant els mesos de vacances escolars. Es desenvoluparan a través de més de 300 entitats socials que col·laboren amb el programa CaixaProinfància, entre les quals més d’un centenar a Catalunya.

Des de la seva creació el 2007, CaixaProinfància promou una oferta d’activitats d’estiu de qualitat dirigida a infants i adolescents provinents de llars amb dificultats econòmiques i socials, i facilita a la vegada la conciliació de les famílies.

Aquest estiu, el programa posa el focus en els beneficis de l’activitat física i la desconnexió digital com eines d’integració i desenvolupament de la infància. L’accés a aquestes experiències extraescolars incideix en els resultats acadèmics i és reconegut com un factor important que condiciona l’èxit educatiu.

El subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón,  remmarca que "mitjançant aquestes activitats obertes de lleure educatiu, reforcem el nostre compromís amb la igualtat d’oportunitats dels infants i donem suport a les famílies". A més, Simón ha assegurat que des de la Fundació 'la Caixa' pretén que "tots els infants gaudeixin de l'estiu i les vacances". 

Cinc reptes sense pantalles

CaixaProinfància posa també a disposició de les entitats socials una guia d’estiu que posa en valor el joc i l’activitat física com a eines efectives per a la integració social i desenvolupament personal de la infància.

A través de cinc reptes que tenen com a eix la desconnexió digital, té l’objectiu de fomentar la interacció com a motor d’aprenentatge i millora d’habilitats. Totes les activitats compten amb l’assessorament d’una psicopedagoga especialista en jocs i activitats amb valors.

El professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport de la Universitat Ramon Llull, col·laborador del programa CaixaProinfància i autor de l’article L’activitat física en el temps d’oci: salut, joc i natura; Juanjo Rodríguez Yáñez, explica que "les evidències científiques sustenten els beneficis de l’activitat física pel cos, la ment i les emocions durant la infància". Les dades confirmen que el joc i el contacte amb la natura són elements essencials per un desenvolupament integral i saludable dels infants i adolescents. A més, això ho fan mentre "milloren les habilitats, fomenten el benestar social i ofereixen una salut duradora".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.